Joost Prinsen in PSV-musical Geheimen van De Herdgang

Joost Prinsen zal in september de rol van supporter op zich nemen in de PSV-musical ‘Geheimen van De Herdgang’. Dat werd zojuist bekendgemaakt in het televisieprogramma Tijd voor MAX. De 74-jarige acteur, presentator en schrijver verheugt zich op de voorstelling die door Frank Lammers zal worden geregisseerd.

Op 1 en 2 september 2017 vindt in het Philips Stadion in Eindhoven een musicalspektakel plaats als eerbetoon aan de twee clubiconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij. De voorstelling ‘Geheimen van De Herdgang’ gaat over voetbalclub PSV en zit boordevol anekdotes over topsport voor en achter de schermen en gebeurtenissen op en rond trainingscomplex De Herdgang, ook wel het hart van PSV genoemd. Het wordt een verhaal over de liefde voor het voetbal en over hoe belangrijk uitbater Harrie van Kemenade en oud-voorzitter Harry van Raaij zijn gebleken voor een topclub uit de provincie. De voorstelling wordt begeleid met livemuziek uit de clubcultuur en uitgevoerd door professionele acteurs en performers die PSV een warm hart toedragen.

‘Ik houd van theater,’ zegt Joost Prinsen, die in het Brabantse Vught is geboren. ‘En PSV zit in mijn hart. Om deze twee passies nu te mogen combineren in een stuk onder regie van de befaamde Frank Lammers is geweldig. De eerste schetsen van het script zien er veelbelovend uit! Het belooft een memorabele voorstelling te worden die symbool staat voor onze clubliefde, boordevol humor en Brabants trots.’

Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in het script is binnen alle geledingen van PSV (huidige selectie, directie, oud-spelers, prominenten, supporters en pers) gesproken met scriptschrijver Lucas de Waard om zo het unieke DNA door de jaren heen te vatten in een avondvullende locatievoorstelling.

Eerder werd bekendgemaakt dat Erik van Muiswinkel de rol van Harry van Raaij opnieuw gaat vertolken in deze musical. De kaartverkoop die sinds februari van start is gegaan loopt erg goed.

,

Geef een reactie