Eerste nationale Bankgiro loterij theaterweekend van start in Nieuwegein

Afgelopen vrijdagmiddag vond in Nieuwegein de officiële opening plaats van het allereerste Bankgiro loterij theaterweekend. Dit om het vak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn! Deze bijzondere gebeurtenis is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. Eenenvijftig Nederlandse theaters zullen in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aanbieden voor tien euro per voorstelling. Het BankGiro Loterij Theaterweekend heeft als doel om een breed publiek op een laagdrempelige manier de schoonheid en variëteit van het theater te laten beleven.

BankGiro_Loterij_Theaterweekend_logoTijdens het Theaterweekend kan het publiek diverse voorstellingen in de deelnemende theaters bezoeken voor maar tien euro. In elk theater zullen andere voorstellingen te zien zijn, en ieder theater heeft zijn eigen randprogramma. Randactiviteiten zijn bijvoorbeeld een afterparty met DJ in Schouwburg Amstelveen, Q-Music The Party in De Tamboer in Hoogeveen, een backstage rondleiding door Theaters Tilburg, een theaterworkshop in Stadsschouwburg Utrecht of een overnachting in het Zaantheater in Zaandam.

Het Nationale Bankgiro loterij theaterweekend werd officieel geopend in De Kom in Nieuwegein. Directeur van het Nationaal Theaterfonds Albert Verlinde, directrice van het Prins Bernhard Cultuurfonds Adriana Esmeijer en Michiel Verboven van het de Bankgiro loterij vertelden over het ontstaan van het weekend. Hierna kwamen de aanwezige ambassadeurs van het Theaterweekend; André Kuipers, Pia Douwes, Edsilia Rombley en Guido Spek ten tonele om uit te leggen waarom juist zij ambassadeur van dit theaterweekend zijn.

Presentator Fris Sissing riep ten slotte minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker op het podium. Hij bedankte haar voor de tijd die ze vrij had weten te maken in haar drukke agenda om hier vanmiddag bij te zijn. Met de speciaal voor dit weekend gelanceerde app Applaus bestelde Jet Bussemaker het allereerste kaartje. De middag eindigde met een verassingsoptreden van Guido Spek in de theaterfoyer. Meteen deze avond vonden al de eerste theateroptredens plaats door heel Nederland. Duidelijk werd, dat mocht dit weekend een succes worden, het een terugkerend evenement zou moeten worden in de Nederlandse cultuursector. Aan de prijs moest het volgens Verlinde in ieder geval niet liggen!

,

Geef een reactie