Kruim’s Komedie in Gouda ook weer door in 2016

KK20160129Twee comedians en/of cabaretiers, die op hoog niveau avondvullende shows spelen, een groot deel van hun nieuwe cabaretprogramma komen try-outen op het publiek van Gouda! Unieke, verrassende & kwalitatief hoogstaande entertainment dus! Dit alles bij Kruim in Gouda, in de Chocoladefabriek. Ze luiden het nieuwe jaar meteen knallend met weer een toffe comedy & cabaret dubbelshow bij Kruim in Gouda. Op 29 januari spelen Jim Speelmans & Bram van der Velde, verruit twee van Nederlands allerbeste spelers.

Bram van der Velde, winnaar van het Stand-up Comedy Concours 2005, is als geboren en getogen Limbo inmiddels woonachtig in Antwerpen. In september 2004 wist hij het Open Amsterdamse Stand-Up Comedy Festival op zijn naam te schrijven. De jury van het Concours roemde Van der Velde om zijn sterke engagement. ‘Veruit de meeste variatie en het meeste raffinement in het bespelen van de zaal’, schreef De Volkskrant.

Door zich te bedienen van snelle, harde en geëngageerde comedy heeft hij al op verschillende podia gestaan, waaronder Comedy Factory en Lowlands. Bram is een sympathieke gast met een briljante geest en een geweldig gevoel voor humor. Daarom is hij een graag geziene gast bij vele comedyclubs en venues in Nederland en Belgie.

Jim Speelmans is het best bewaarde geheim in de cabaretwereld. Jim staat in de comedywereld bekend om zijn originele stijl en zijn hoge grapdichtheid. Hij stond op festivals als Lowlands, Crossing Border en Crème de la crème. Op Televisie verzorgde hij gastoptreden in de Comedyfactory (NPS), Nacht van de Lach (KRO), The Comedy Explosion (Veronica), The Jokebox (BNN) en Laughing matters (BNN).

Zijn eerste solovoorstelling ‘Hier is hij’ (2005) werd uitgezonden door BNN. Veronica zond zijn tweede soloshow ‘Komiek zonder meer’ (2008) uit. Hierna besloot hij de registraties van zijn volgende stand-up shows ‘Jim houdt huis’ (2012) en ‘Nu met medicijnen’ (2014) in eigen hand te houden en deze shows zijn in eigen beheer op DVD verschenen. Op 28 December 2014 vond de DVD-registratie van ‘Special 2014’ plaats in het Rozentheater te Amsterdam. Naast het spelen van zijn eigen shows is hij een productieve schrijver voor bekende en onbekende cabaretiers. Jim werkt op dit moment weer aan een nieuwe soloshow.

,

Geef een reactie