Liset Vrugteveen speelt Wiske in Suske & Wiske De Musical

Als de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske enthousiast in een nieuw avontuur. Lambik is echter niet van de partij, zijn komische talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Hij neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij schakelt zijn vrienden in en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Suske en Wiske vieren dit jaar hun 70e verjaardag met een voorstelling vol spanning, avontuur, humor, spectaculaire acts en fijne muziek die je niet meer uit je hoofd krijgt! We konden hoofdrolspeelster Liset Vrugteveen een paar vragen stellen. Volgende week zaterdag ondervragen we Suske (Stijn Mac Gillavry).

promofoto_senw_-fotograaf-nick-van-ormondt_liggend

  1. Heb je vroeger zelf de strips van Suske en Wiske gelezen of lees je ze nog?

Thuis hadden we ongeveer alle albums liggen van Suske en Wiske. Mijn vader heeft de strips altijd gelezen en vond het helemaal geweldig. Ik ken de verhalen via mijn vader en heb het van hem meegekregen. Toen hij hoorde dat ik de rol van Wiske ging spelen was hij laaiend enthousiast.

  1. Wat maakt de rol van Wiske zo leuk om te spelen?

Ze is lekker impulsief en schakelt heel snel tussen verschillende emoties. Dit is daarom erg leuk en uitdagend om te spelen. Ook met mijn solo zijn veel mensen geraakt, omdat het een gevoelig en herkenbaar nummer is  voor veel mensen.

  1. Herken je jezelf in het personage van Wiske?

Ja zeker! Ik kan zelf vrij impulsief reageren en daarna er pas achter komen dat iets toch niet zo handig is. Ik doe eerst iets en achteraf denk ik er pas over na;).

  1. Wat is je favoriete scene in de musical?

De opening en de eerste scene. Hier is al meteen heel veel te zien. Een sterke, energieke opening. Het neemt de mensen mee de strip in met een vrolijk lied met veel dans. Ook de eerste scéne met Tante Sidonia is heel erg leuk en vol humor.

  1. Hoe komt de strip tot leven in de musical?

Het decor is heel beeldend alsof je het stripboek open slaat. Van te voren heb ik
mijn karakter (Wiske) goed bestudeerd. Welke mimiek gebruikt ze? Hoe staat ze er bij en ik hoop dat Wiske hierdoor tot leven komt. Ook is de grime echt fantastisch waardoor alle karakters echt op de stripfiguren lijken.

  1. Wat maakt deze musical uniek in vergelijking met andere familievoorstellingen?

De voorstelling is erg energiek, spannend en vrolijk! Ook is deze voorstelling voor een zeer brede doelgroep geschikt.

  1. Voor welke doelgroep is de voorstelling geschikt?

Voor een erg brede doelgroep. Denk aan opa’s, oma’s, ouders en kinderen vanaf 6 jaar of ouder. Ieder familielid heeft een geslaagde en leuke middag/avond uit.

  1. Met welke beleving zal het publiek de zaal uitlopen, nadat ze de musical van Suske en Wiske hebben gezien?

Dat ze een hele leuke middag/avond uit hebben gehad. Kinderen zullen nieuwsgierig zijn naar de andere avonturen van Suske en Wiske en de oudere bezoekers zullen hun stripboeken weer eens van zolder halen om ze te gaan lezen.

  1. Waarom moet iedereen naar Suske en Wiske de Musical – De Circusbaron komen in het theater?

Het is een voorstelling vol vrolijke muziek, de typische Suske en Wiske-humor en een spannend verhaal. Een hele leuke voorstelling voor jong en oud. Een echt familiespektakel die je gezien moet hebben!

,

Geef een reactie