28cc: Cabaret & Kleinkunst bij de Oude Rechtbank in Eindhoven

De Oude Rechtbank in Eindhoven lanceert in samenwerking met Eve Vents een nieuw concept voor de zaterdagavond. Na het daverende succes van Courthouse Comedy Club, is het nu ook tijd voor Courthouse Cabaret op Stratumseind 28, ook wel 28cc genoemd.

28cc20151212-724x102428cc zal worden gehost door Andries Tunru, een energieke, talige speler. In seizoen 2014-2015 studeerde hij af aan de Koningstheateracademie Den Bosch met zijn eerste avondvullende cabaretprogramma “Vlees, vis, wal en schip”. De jury was lovend: “Zeer sterke verteller, veel fantasie, goeie grappen: wat komt er de komende jaren een fantastische cabaretier bij op de Nederlandse podia.”

Iedere editie zal Andries 2 acts met zich meenemen variërend van cabaret tot kleinkunst tot sketches tot improvisatie comedy en iedere keer een combinatie van nieuw vers talent en entertainment op professioneel niveau. Lekker divers, meestal grappig, soms een tikkeltje serieus, met af en toe een vleugje muziek maar altijd vol passie en overgave.

Op 12 december is de eerste voorstelling, en wel met cabaretduo Roovers & Van Leeuwen en Janneke Jager. Met overtuiging won het ijzersterke cabaretduo Roovers & Van Leeuwen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015. Beiden afkomstig van de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ook de Thijs van de Meeberg zijn opleiding. “Hoewel het verleidelijk is om allerlei vergelijkingen te maken met andere cabaretduo’s, zou dat Roovers & Van Leeuwen ernstig tekort doen.”

In 2013 won Janneke de Publieksprijs tijdens het Utrechts Cabaret Festival. Haar huidige voorstelling heet: Jaagt! Janneke wijkt af. Van gebaande paden, van de massa en van de norm. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar wie bepaalt die norm eigenlijk? En worden we daar blij van? Op haar (nep) slangenleren laarsjes volgt ze haar eigen koers. Of doet een poging daartoe. Op zoek naar antwoorden, slalommend langs ouder wordende ouders, zingevings gezeur en vieze oude mannen. Kortom, ze jaagt. Maar op wat? Gewapend met haar roze ukelele of van achter de piano legt Janneke alles op tafel. Soms onthutsend, soms ontroerend, soms pijnlijk herkenbaar. En soms een beetje vies. Een voorstelling over het luisteren naar je hart.

De voorstelling begint om 21:00 maar vanaf 20:30 kunnen de gasten al genieten van de chille ambiance van de blackbox achterin het Tuchthuis.

,

Geef een reactie