Practical joker Lee Nelson naar Nederland

Grappenmaker Lee Nelson komt naar Nederland. Het alter-ego van de Engelse comedian Simon Brodkin staat op zaterdag 28 mei in De Meervaart in Amsterdam met zijn ‘Suited & Booted’ tour. 

Lee Nelson Simon Brodkin

Nelson komt uit de hoge hoed van comedian Simon Brodkin. De Engelsman maakt al jaren furore in zijn eigen land met stand-up shows en optredens in televisieseries, maar is nog wel het meest bekend als de wat dommige Lee Nelson. Met dat karakter maakte hij wereldnieuws door verschillende optredens te verstoren waaronder het optreden van Kanye West op Glastonbury en tijdens een uitzending van The X Factor. Een ander typetje van Brodkin, ‘profvoetballer’ Jason Bent, wist zelfs bij een persconferentie van Sepp Blatter te komen waar hij geld naar de FIFA-preses gooide.

Maar Brodkin is met zijn typetjes meer dan alleen Engeland’s favoriete hofnar. Met het karakter Lee Nelson weet hij feilloos de vinger op de pols te leggen van de chav-cultuur; laaggeschoolde jongeren met een weinig hoopvolle toekomst. Waar andere chav-karakters zoals Little Britain’s Vicky Pollard nogal plat worden weggezet, roemt de Britse krant The Guardian de manier waarop Brodkin diepte aan Lee Nelson weet te geven: “Hij heeft de sneakers en de bling-bling, maar Nelson heeft een zachtmoediger karakter met een innemend gebrek aan zelfkennis.”

Het levert Brodkin veel lof op. Als Lee Nelson kreeg hij zijn eigen show op BBC3, optredens bij Live at the Apollo en danste hij bij het ongekend populaire charity-event ‘Let’s Dance For Comic Relief’. Zijn optredens worden alom geprezen vanwege zijn tomeloze uitbundigheid en een extreem hoge grappendichtheid. Voor de ‘Suited & Booted’ tour ruilt Nelson zijn trainingspak en sneakers in voor een tweedelig-pak. De kleine jongen uit Londen is ouder geworden, maar nog steeds gespeend van een goed gevoel voor rake observaties. Een show van Nelson is, om maar met zijn eigen catchphrase te spreken, ‘qualityyyyyy’. 

,

Geef een reactie