Comedy & Guitars in Courthouse Eindhoven

Er zijn van die plaatsen waar je heel vaak aan voorbij gaat en niet in de gaten hebt wat er achter de maxatheater003gevel verborgen ligt. Dit geldt zeker voor het tuchthuis in Eindhoven. Een plaats waar je makkelijk aan voorbij gaat. Echter verscholen achterin de kroeg ligt een theaterzaaltje met een huiskamer sfeer, waar afgelopen weekend de heren van Comedy and Guitars acte de presance gaven. Een superleuke zaal en een goed bewaard geheim. Een absolute aanrader om je hier eens onder te dompelen in een avondje comedy.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan het duo Comedy en Guitars. Comedy en Guitars bestaat uit Harry Glotzbach en Roel C. Verburg. Zij brengen een nieuwe en een in Nederland en België nog niet eerder vertoonde muzikale comedyshow. Deze multitalenten weten niet alleen met hun messcherpe grappen en komische observaties al jarenlang comedypodia en theaters te veroveren, maar ook met hun passie voor de gitaar.

Het is niet makkelijk om deze heren in een aantal woorden samen te vatten. Waar Roel C Verburg zijn maxatheater001verhaal dicht bij zichzelf houdt, heeft Harry Glozbach meer interactie nodig met het publiek. Hetgeen wel eens inhoudt dat dit ten koste gaat van personen in het publiek en komt daardoor soms vergezocht en gemaakt over. Door het dicht bij zichzelf te houden komt Roel authentieker over dan Harry. Het verhaal zit goed in elkaar en boeit. Aan onderwerpen geen gebrek, van Jobs die de hemel in iCloud tovert, naar de verwondering over de Lidl als Facebook vriend. Heel herkenbaar en toegankelijk ook. Hoogtepunten zijn het liedje van Roel C Verburg “Ik zit onder de plak” en een liedje over de Blues van Harry Glotzbach. Gewoon niet te moelijk, leuke humor, recht door zee. Geen schaterlach maar vaak een reden voor een glimlach, een blik van herkenning, een aanrader!

Foto’s: Bart Teunis – Maxatheater

, ,

Geef een reactie