Cirqué Éloize maakt van circus hip hop spektakel

Carré staat deze zomer  in het teken van circus, urban dance en hip hop. Het Canadese gezelschap van Cirqué Éloize geeft maar liefst 27 shows in het Koninklijk Theater aan de Amstel. Doderdag was de officiële première inclusief rode loper, pers en een berg BN-ers.

West Side Story
ID Cirque EloizeZes jaar geleden is het circus gestart met een grote wereldtour en al ruim 1 miljoen mensen hebben het vernieuwende circus bezocht. Cirqué Éloize is met de show ‘iD’ een vernieuwde weg ingeslagen, een show als Cirque Du Soleil maar dan met 14 artiesten die dicht bij hunzelf staan. Men gebruikt ieder hun eigen naam en er wordt een duidelijk verhaal verteld, het verhaal van de straat. Hoe ‘gangs’ het opnemen tegen elkaar met acrobatiek en dans onder de geluiden van  hip hop muziek. West Side Story in een modern jasje.

Spektakel
Dat er veel tijd vrijgemaakt wordt voor de Urban Dance is eigenlijk wel verrassend te noemen, maar met het hoge niveau op het podium is het geen moment vervelend. De echte hoogtepunten zijn echter wanneer de trialbike en inline-skates het podium betreden. Thibaut Philippe klimt moeiteloos met zijn fiets tot de nok van Carré en scheurt zelfs door het publiek achterna gezeten door skaters. Bezoekers weten soms niet waar ze moeten kijken door al het spektakel.

Klassiekerscirque_tickets_web2
Ook de klassieke circuselementen als jongleurs, slangenmensen, vloeracrobatiek en touwspringers zijn in een vernieuwend jasje gestoken. In combinatie met de te gekke muziek en de gave visuals zijn deze optredens behoorlijk goed afgestoft. Vooral het slot,en absolute hoogtepunt, waarin de trampoline de hoofdrol speelt is van ongekende kwaliteit.

Zoals de website van Carré het eigenlijk doeltreffend verwoordt:  Een adrenaline rush met een vleugje West Side Story-achtige ‘boy meets girl’ straatromantiek. Adembenemend, beeldschoon en op sommige momenten gewoonweg poëtisch.

Cirqué Éloize staat met de show ‘iD’ nog tot en met 19 juli in Carré.

,

Geef een reactie