De Goudse Schouwburg opnieuw gekozen tot meest gastvrije theater van Nederland

Voor de tweede keer op rij wint de Goudse Schouwburg de ANWB-verkiezing: ‘Het meest gastvrije theater van Nederland’. Dit maakte Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, samen met Frits Sissing vandaag bekend in het ANWB/FOX Theater in Hoofddorp. Meer dan 25.000 ANWB-leden hebben afgelopen weken hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. Om leden te helpen bij hun keuze en om theaters in het zonnetje te zetten organiseerde de ANWB vandaag voor de tweede keer de verkiezing van het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’.

Voor de verkiezing waren 40 theaters genomineerd in vier categorieën. In iedere categorie werd een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. De gastheer van de middag was Frits Sissing. Hij reikte samen met ANWB-leden de prijzen aan de theaters uit. De middag werd gevuld met optredens van onder anderen Wibi Sourjadi en Stanley Burleson. Leden beoordeelden de theaters op bereikbaarheid, horeca, prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen.

De gewonnen theaters 2017-2018 per categorie:

Categorie grote steden (200.000 inwoners):
Brons: Scheveningen, AFAS Circustheater
Zilver: Utrecht, Beatrix Theater
Goud: Rotterdam, Nieuwe Luxor Theater

Categorie grote gemeenten (100.000 tot 200.000 inwoners):
Brons: Venlo, Theater de Maaspoort
Zilver: Amersfoort, Flint
Goud: Zaandam, Zaantheater

Categorie middelgrote gemeenten (50.000 tot 100.000 inwoners):
Brons: Lelystad, Agora Theater
Zilver: Den Helder, Theater De Kampanje
Goud: Gouda, De Goudse Schouwburg

Categorie kleine gemeenten (tot 50.000):
Brons: Rijssen, Parkgebouw Rijssen
Zilver: Waalwijk, Theater De Leest
Goud: Barendrecht, Theater Het Kruispunt

Overall winnaar: Gouda, De Goudse Schouwburg

,

Geef een reactie