Sprookjessprokelaar de musical beleeft première

Sprookjessprokkelaar de musical, geproduceerd door Efteling Theaterproducties, beleefde op zaterdag 30 september 2017 haar feestelijke première in het Efteling Theater te Kaatsheuvel. Efteling Theaterproducties smeedde hiermee haar 15e theaterproductie. De musical ontving lovende reacties van het premièrepubliek.

Het Efteling theater blijft een wonderlijke omgeving om theaterproducties te presenteren. Het theater, gevestigd aan de ingang van het pretpark de Efteling, is een streling voor het oog en kent een authentiek karakter. Het zit hem in de kleine dingen, zo wordt men ontvangen door Luc de theaterportier die al vele jaren enthousiast de bezoekers welkom heet. Wie het theater betreden wordt verwelkomd in een sfeervolle foyer waar het Eftelingpersoneel het publiek vriendelijk voorziet van een kopje koffie of thee. Zelfs de immense theaterzaal kent een sprookjesachtig thema die veelal bijdraagt aan de gevestigde theaterproductie.

Ook Sprookjessprokkelaar de musical past weer perfect in het plaatje van het Efteling theater en haar inmiddels welbekende musicalproducties. Sprookjessprokkelaar de musical vertelt het verhaal van de 12-jarige Sterre die door haar opa wordt gewezen op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Sterre gaat op zoek naar de vele verhalen die verborgen liggen achter dé juiste deur in het immense kasteel. In het kasteel zijn zoveel deuren dat Sterre al snel moedeloos door het kasteel zwerft, vindt zij de juiste deur?

De musical, gebaseerd op het boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien, is theatervertier voor jong en oud. Opnieuw laat Efteling Theaterproducties zien dat zij groeien in het produceren van musicalproducties. Sprookjessprokelaar de musical kent een geniale choreografie waarbij het ensemble onderdeel is van het decor. Ook is een duidelijke groei zichtbaar in het gebruik en de vormgeving van de decors die het publiek keer op keer doen verassen. Opvallend gedurende de musical is de hoeveelheid circusachtige performances van de cast die een speelse aanvulling brengen in het geheel.

Sprookjessprokelaar de musical heeft alles in huis om bestempeld te worden als kwalitatieve musical. Zo kent de productie enthousiaste scenes waarbij de drukte en het plezier van het toneel spat maar ook emotionele scenes, bijvoorbeeld wanneer Sterre een gevoelige solo zingt. Dit resulteert in een afwisselende musical die niet verveeld. Tevens slaagt de Efteling er opnieuw in om jonge kinderen op een originele manier een kans te geven om in een musical te spelen. Samen met hun grootouders mogen zij meespelen in meerdere scenes gedurende de voorstelling. Dit Efteling-eigen blijft een mooi concept, vooral wanneer je de trots van zowel kleinkind als grootouder tot je laat komen tijdens het slotapplaus.

Trots mag men sowieso zijn op het resultaat van deze musical. Zowel de cast als de creatieve crew hebben een knap staaltje werk afgeleverd. Sprookjessprokkelaar de musical is een kwalitatieve musical met een meeslepend verhaal voor jong en oud. Ideaal om te combineren met een dagje Efteling. Laat je verwonderen.

Foto’s (c) Sebastiaan Oeijen

,
Getagged

Geef een reactie