My Fair Lady in november in première in Carré

Vanaf 12 september beginnen de try-outs van de nieuwe musical van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen, My Fair Lady. My Fair Lady gaat op 6 november in première in Koninklijk Theater Carré. De musical is volgens musicalkenners één van de beste musicals ooit gemaakt, en bevat klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’, ‘Kom terug en dans met mij’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’. De vertaling is van de hand van Seth Gaaikema en de regie is in handen van Paul van Ewijk.

Terwijl My Fair Lady in 2018 op Broadway pas haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in Nederland te zien, met een hoofdrol voor Sjoukje Hooymayer die na jaren weer terugkeert naar het theater. Chris Tates speelt de rol van professor Higgins. Chris was te zien in de musicals Cabaret en Dirty Dancing en in de toneelvoorstellingen Liefde Levenslang, Haar Naam was Sarah en De Eetclub. Afgelopen seizoen was Chris te zien in Indecent Proposel.

Esmée Dekker aspeelt de rol van Eliza Doolittle. Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu haar eerste hoofdrol te pakken. Sjoukje ‘Dokter Van de Ploeg’ Hooymaayer staat op de planken als Mrs. Higgins, de steractrice uit de best bekeken televisie-comedy ooit, Zeg ‘ns Aaa, keert na jaren weer terug in het theater. Alfred van den Heuvel brengt Kolonel Pickering tot leven in de musical. Hijspeelde eerder al in Waarom Mannen Seks Willen en Vrouwen Liefde, Heerlijk Duurt Het Langst, Body Language en de toneelversie van Kinderen Geen Bezwaar. Han Oldigs (vorig seizoen te zien in Snorro van Ro Theater) maakt de lijst van belangrijkste rollen al als Alfred Doolittle.

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de sjieke professor Higgins die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle. Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar platte accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een dame. Er ontstaat een onverwachte intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor. Met onweerstaanbare musicalklassiekers als ‘Wouldn’t it be lovely’, ‘The rain in Spain’, ‘I could have danced all night’ en natuurlijk ‘With a little bit of luck’ (As ’t effe kan…ja dan).

,

Geef een reactie