Zoektocht naar opa’s en oma’s voor Efteling-musical gestart

Dit najaar is de nieuwe Efteling-productie ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ te zien in het Efteling Theater. ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ vertelt het verhaal van Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont en op zoek gaat naar de sprookjesbibliotheek. Hiervoor start vandaag de zoektocht naar 450 opa’s en oma’s uit Nederland en Vlaanderen die met hun kleinkinderen graag een eenmalige gastrol in de musical willen spelen. Per voorstelling zullen tien grootouders samen met een kleinkind meedoen. Om deze opa’s, oma’s en kinderen klaar te stomen voor hun toneeldebuut, organiseert de Efteling tussen 26 mei en 21 juni de Sprookjessprokkelaarschool. Hier krijgen de 900 geselecteerden musicalworkshops in spel, zang en dans om goed voorbereid het podium op te gaan.

De Efteling wil met deze bijzondere vorm van theater honderden grootouders en kinderen tussen de 6 en 10 jaar de mogelijkheid geven één dag een gastrol te spelen in een echte musical. Hiermee wordt de vaak speciale relatie tussen kleinkinderen en grootouders uitgelicht. Kinderen en grootouders kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.efteling.com/theater.

‘Sprookjessprokkelaar de musical’ is alweer de 15e familiemusical van Efteling Theaterproducties en wordt een avontuur met dans, muziek, acrobatiek en zang. De nieuwe familiemusical is een vrije vertolking van het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling.

In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

,

Geef een reactie