Carré brengt theaterhit Borgen terug

Wegens groot succes komt het Noord Nederlands Toneel (NNT) nog één keer terug met de theaterhit Borgen. In juli is de bejubelde productie gedurende twee weekenden te zien in Koninklijk Theater Carré. Wereldwijd smulden miljoenen kijkers van de Deense tv-serie Borgen. Het NNT maakte van dit politieke drama een 9 uur durend theaterevenement, compleet met live muziek en diner. Gedurende 4 voorstellingen kunnen 1.200 bezoekers binge-watchen in Carré; niet eerder speelde Borgen in een zaal van deze omvang.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “We zijn enorm trots dat we Borgen in ons 130e jaar nog één keer kunnen presenteren aan het Nederlandse publiek. Borgen was de grote theaterhit van het afgelopen jaar, en ook een toneelspektakel van deze omvang en kwaliteit hoort thuis in Carré. Een unieke ervaring waar je bij moet zijn.”

Over Borgen
In dit theaterconcept brengt regisseur Ola Mafaalani twee seizoenen Borgen terug tot een meeslepende theaterdag. In Borgen ontspint zich een wereld vol intriges, machtsstrijd, idealen en ambities rondom de eerste vrouwelijke premier Birgitte Nyborg. Haar idealisme wordt op de proef gesteld en daarnaast lijkt ze ook nog eens langzaam de controle over haar eigen gezinsleven te verliezen. Borgen kent een ongekend grote cast met onder anderen Malou Gorter als Birgitte Nyborg, Peter Vandemeulebroecke als haar spindoctor Kasper Juul, Anna Drijver als de brutale journaliste Katrine Fonsmark en Renée Soutendijk als politiek analiste Hanne Holm. Adam Price, naast scenarioschrijver ook een bekende Deense chef-kok, droeg bij aan het speciaal voor Borgen en het NNT ontwikkelde culinaire concept. Een unieke totaalbeleving die Carré op deze dagen ‘the place to be’ maakt.

,

Geef een reactie