Paaspop zaterdag trekt met theaterprogramma volle tenten

De tijd dat je alleen naar het theater of theaterfestivals kon voor een theatervoorstelling ligt inmiddels ver achter ons. Muziekfestivals programmeren steeds vaker een eigen theatergedeelte, om het publiek te vermaken buiten de muziek om. Terecht, want met theater op een festival vergroot je de totaalbeleving van het publiek. Paaspop had dat door en in het Paasweekend stonden dan ook verschillende theateracts op het Paaspop-festivalterrein in Schijndel. Maxatheater was bij een aantal leuke voorstellingen aanwezig:

René van Meurs

De eer was aan cabaretier René van Meurs om het theatrale gedeelte van Paaspop 2016 af te trappen. Hij vierde op Paaspop zijn tien jarig jubileum en wist de theatertent aterdag om drie uur ’s middags, voor vele festivalgangers die de vrijdag laat waren doorgegeaan nog midden in de nacht, tot op de nok toe toe te vullen. René bleek zelf ook een festivalliefhebber te zijn en vertelde over hoe hij geïntrigeerd werd door de festivaldixie. Al snel schoot hij door naar de orde van zijn dag: hij had diezelfde ochtend namelijk vier stoelen via marktplaats te koop gezet. Van Meurs deelde de bizarre biedingen en reacties die hij kreeg op zijn vier bruine eetkamerstoelen. Voor we het wisten werden we betrokken in het leven van de roodharige cabaretier. Hij vertelde hoe hij na een ruzie met zijn vriendin op de bank belandde en hoe hij in de bioscoop aan de stok kreeg met een groepje tienermeisjes. De nuchtere en onsubtiele wijze waarop van Meurs zijn irritaties en onvrede deelde met het publiek kent geen limieten. We leerden de koffieflikker, de fluisterracist en de niet-boze Turk kennen. Met enige ontastbare vorm van charme bracht hij een ontspannen one-man-show ten tonele, een rustige en vooral grappige start van de dag!

 

Op Sterk Water

De heren van ‘Op Sterk Water’ betraden als tweede comedy act het toneel van de grote theatertent. Het publiek werd gekieteld met ongekend krachtig improvisatietheater waarbij het publiek een grote rol speelde. Zo werd er live een liedje gezongen voor bezoekster Merel, waarbij zij zelf invloed had op de inhoud, door middel van een toeter. Bij een toeter veranderden de heren de inhoud totdat deze volgens Merel kloppend was. De mannen van ‘Op Sterk Water’ bleken vooral te excelleren in het vogelvrij improviseren. Dat bleek toen zij een romantische horror/actie/porno variant brachtan van de film Titanic met in de hoofdrol de Teletubbies, allen op het E3 strand in Eersel. Vermakelijk improvisatietheater waarbij de interactie met het publiek een gunstige hoofdrol speelde. Gekker dan op een festival kun je het niet hebben, waardoor men nonstop kon lachen, gieren en brullen.

 

The Puppetry of the Penis

Omstreeks 19:00 vormde er een gigantische wachtrij voor de theatertent. Giechelende tieners, stoere mannen en vooral verwachtingsloze bezoekers stonden in de rij voor The Puppertry of the Penis. Waar penissen zijn, zijn festivalbezoekers en zelfs meer dan in de tent konden worden gehuisvest. Een groot deel van de gegadigden mochten daardoor zelfs de zaal niet meer in, omdat deze vol was voor deze bijzondere Australische act.

Bij aanvang van de show verschenen de heren in een cape, die al snel verdween waarop zij poedeltje naakt op het toneel stonden. Met in de hoofdrol hun edele delen brachten zij 60 minuten lang piemelorigami. Het klinkt even gek dan dat het daadwerkelijk was, want de mannen wrongen zich in alle bochten om allerlei kunstwerken te creëren van hun geslachtsdeel. Een vagina, een slak, de Eifeltoren, een Diggerie Doo, Miley Cyrus, Donald Tromp en een stel hersen zijn maar een greep uit het bizarre repertoire. Een bizar, soms nogal onsmakelijk optreden, waardoor het mannelijke geslachtsdeel nooit meer hetzelfde zal zijn.

Foto’s: Sander van den Berg

 

 

,

Geef een reactie