Paaspop op zondag nog drukker dan de zaterdag

Twee dagen vol met soms absurde theateracts; Dat is Paaspop als je gaat kijken naar het theaterprogramma. Het is soms wellicht jammer te noemen dat er maar twee van de drie dagen gevuld zijn met theateracts, van de andere kant ook maar gelukkig, want hoeveel absurdisme kan een mens aan in zo’n korte tijd? Na de zaterdag was ook de zondag doorspekt met theater.

Padum Paas

De theatertent vulde zichzelf zondag rond drie uur met een breed publiek voor de eerste festivaleditie van Padum Paas. Presentator Howard Krompoe introduceerde een groep lolbroeken voor de lachebekkies van Paaspop. De 71jarige oma Ans, botweg grof maar soms ook scherp uit de hoek. Oma trachtte grappen te maken, die vooral niet door de beugel kunnen. Sommigen wellicht te vroeg, zoals over Crujff of de aanslagen in Brussel, soms scherp uit de hoek voor haar leeftijd.

Als tweede was het aan de jonge Johan Kampman. Limericks bleken zijn sterke kant te zijn en de beste man tapte dan ook de een na de ander uit zijn mouw. Voor we het wisten waren de diverse bekende en onbekende moppentappers al weer de revue gepasseerd; een ideale manier om de kater op de vroege middag weg te lachen.

Herman in een bakje geitenkwark

“We nemen jullie mee op een bijzondere reis”, aldus de heren van ‘Herman in een bakje geitenkwark’. De vieren jonge heren verasten hun publiek met een a-capella zangfestijn. Al zingend en beatboxend kwamen de gekste verhalen uit de vier heren. Zo rappen ze over een smoothie en brachten ze een ode aan bezoekster Anne. Ook zongen de mannen een betoog over valsmunterij, dat volgens de heren onderkend wordt in onze maatschappij. Wie dacht dat je niet kon zingen over de tieten van je tante, had het mis. De heren brachten op ludieke wijze een mashup over het zien van edele delen. Herman in een bakje geitenkwark is entertainment op festivalniveau: Laagdrempelig, grappig en bovenal vermakelijk!

Ashton Brothers

Dikke rijen voor de ingang van de theatertent kondigden het optreden van de Ashton Brothers aan. Het publiek werd met hels kabaal ontvangen en voorzien van snoepgoed en opplaksnorren. Het helse kabaal hield stand toen de voorstelling begon. Men wist niet waar te kijken in het circus van de Asthon Brothers. Alles werd uit de kast gehaald: trapezeacts, glow in the dark attributen en live muziek! Op basis van losstaande acts werd het publiek meegenomen langs de bizarre achtbaan die de mannen voorschotelen waarbij het woord bizar nog een understatement is. Crazy as hell and very funny!

 

, ,

Geef een reactie