Disney’s The Lion King komt naar Nederland

Lion kingAlbert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland, heeft vandaag aangekondigd dat Disney’s The Lion King in oktober 2016 naar het AFAS Circustheater in Scheveningen komt. “Met trots presenteren wij de wereldberoemde musical in het prachtige theater in Scheveningen. Niet voor niets hebben we voor het Stedelijk Museum in Amsterdam gekozen om deze spannende mededeling te doen. Disney’s The Lion King is een voorstelling die het soort kunst naar het toneel brengt dat in staat is een breed publiek te ontroeren. Regisseur Julie Taymor heeft een prachtige vertaling van artistieke grootsheid op het toneel gebracht die zich inmiddels al wereldwijd heeft bewezen. Ik kijk ernaar uit om de show in het AFAS Circustheater te zien staan waarvan we dit jaar ook het 25-jarig bestaan als musicaltheater vieren.” Disney’s The Lion King gaat op 30 oktober in première. Audities vinden op dit moment plaats. De kaartverkoop start vandaag, voor meer informatie: www.thelionking.nl

“Het is een grote eer om Disney’s The Lion King terug te brengen naar het AFAS Circustheater”, aldus Thomas Schumacher, president en producent van Disney Theatrical Productions. “Julie Taymors verrassende visie op dit geliefde verhaal heeft altijd een universele aantrekkingskracht gehad, en wij vertrouwen er op dat de kracht en kunstzinnigheid ervan het Nederlandse publiek zal beroeren, precies zoals ze het publiek over de hele wereld al geraakt hebben. Onze eerdere producties in dit fantastische theater waren een positieve ervaring voor ons en we kunnen niet wachten om dit avontuur in Scheveningen te starten.”

Peter Fitton, Country Manager Disney België, NL & Luxemburg: “Na al die jaren bewijst The Lion King nog altijd magisch, hartverwarmend en een plezier voor alle leeftijden te zijn. Daarom zijn wij er zeer trots op aan te kunnen kondigen dat deze musical in één van onze beste Nederlandse theaters zal spelen. The Lion King is niet alleen de meest succesvolle tekenfilm ooit in Nederland, het is ook één van de meest populaire musicals in onze theatergeschiedenis. We kunnen niet wachten weer te mogen werken met de fantastische creatieve cast en crew. De reacties van het publiek wereldwijd verrassen ons elke keer weer en zullen ons ook weer verrassen in het AFAS Circustheater in Scheveningen.”

Disney’s The Lion King zal te zien zijn in Nederland vanaf oktober 2016.

,

Geef een reactie