Hilarische Antilliaanse comedy over het leven in ‘paradijselijk’ Nederland in première in Theater Zuidplein

MAKAMBAbannerOp vrijdag 13 november is de première van het komische theaterstuk ‘Makamba Pretu’ in Theater Zuidplein in Rotterdam. Geschreven en geregisseerd door de broers Kenneth en Jandino Asporaat. ‘Makamba Pretu’, letterlijk vertaald Zwarte Nederlander, gaat over de misopvattingen die op het eiland Curaçao bestaan over het ‘oh zo mooie Nederland’. Het beloofde land waar luxe auto’s, villa’s en gouden bergen binnen handbereik liggen. Voor een groep in Nederland wonende vrienden pakt het leven in ons kikkerlandje helemaal niet zo rooskleurig uit. Wie van hen durft open kaart te spelen tijdens hun vakantie naar thuisland Curaçao? Aanvang 20.00 uur.

BMW, Mercedes, Gucci en D&G, dit kun je allemaal kopen als je een uitkering hebt! In ‘Makamba Pretu’ gaat een groep vrienden op vakantie naar Curaçao om daar de waarheid te vertellen over Nederland. Tenminste, dat is de bedoeling… De reis wordt nog ingewikkelder als er een persoon besluit mee te gaan, die niet uitgenodigd is. Scheve gezichten en veel hilarische momenten zijn het gevolg!

‘Makamba Pretu’ trok op Curaçao bomvolle theaters. Reden genoeg voor de broers Asporaat om het succesvolle theaterstuk ook naar Nederland te halen. De cast bestaat uit: Jasmine Sendar, Archell Thompson, Junelisa Asporaat e.a. Het stuk is gebaseerd op hun waargebeurde verhalen.

Geef een reactie