Mathilde Santing zingt songs van Joni Mitchell in theater

Mathilde Santing start in november haar uitgebreide theatertour ‘Both Sides Now’. Samen met haar muzikanten neemt Santing je mee in de wereld van Joni Mitchell in liedjes vol gedichten en emoties. Joni Mitchell wordt niet voor niets de grootste vrouwelijke singer songwriter ooit genoemd. De openhartigheid in haar teksten aan het begin van haar carrière leverde vaak reacties op als “wat weet jij nou van het leven.” Kortgeleden antwoordde Joni op die vraag: “Een oudere zangeres zou mijn liedjes tot leven moeten brengen.” Dat antwoord was een aanmoediging voor Mathilde Santing.
mathilde santing

Mathilde is diep in de liedjes van Joni Mitchell gedoken. Het werd een zoektocht vol twijfels en enthousiasme naar Joni’s achtergrond. Hoe komt het dat we onszelf in haar verhalen herkennen terwijl ze toch heel autobiografisch schrijft? Wat maakt Joni zo onafhankelijk? Hoe raakte ze zo geïsoleerd? Wat is het geheim van Joni’s gitaarstemmingen? Mathilde ontdekte een goudmijn in de poëtische liedjes en besefte dat Joni haar meer heeft beïnvloed dan ze ooit voor mogelijk hield.

Bijgestaan door een kleine band, Bas Mulder (gitaren), Kim Weemhoff (drums) en Paul Berner (bas), doet Mathilde Santing in november/december en april/mei een serie concerten in de grote theaters (geluidsontwerp Erik Hendriks, lichtontwerp Gé Wegman, dramaturgie Carel Alphenaar). Santing doet in 2016 ook een aantal kleinere theaterzalen aan met pianist Marcus Olgers. In deze serie speelt Santing de songs die Joni Mitchell aan de piano schreef.

,

Geef een reactie