Kakelvers (Theater ’t Gasthoes, Horst, 19-04-2015)

Zoals gebruikelijk sluit Stichting Kukeleku het theaterseizoen af met Kakelvers; drie aanstormende cabarettalenten laten zien wat ze in huis hebben. Zondag 19 april waren dat Thijs van de Meeberg, de Partizanen en Maartje & Kine!

Thijs van de Meeberg won twee maanden geleden zowel de jury- als de publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival. Met scherpe en geraffineerde conferences vertelt hij een rond verhaal wat blijft verrassen en doorgaans in absurditeit ontspoort. Hij begint een zoektocht die persoonlijk begint, maar zich laat vormen door actuele gebeurtenissen.

Ook de Partizanen wonnen het Leids Cabaret Festival, maar dan in 2013. Merijn Scholten en Thomas Gast werden door de jury geroemd om hun droogkomische en absurdistische humor. Ze zijn inmiddels al enige tijd vaste schrijvers bij Dit was het Nieuws en Spijkers met Koppen. Nu hebben ze voor het eerst een avondvullende show, waarvan ze bij Kakelvers een voorproefje komen geven.

Ontwapenend en charmant, muzikaal hoogstaand en origineel, jong en ambitieus, lief en vilein, messcherp en grappig, energiek en indringend, blond en rood, Nederlands en Noors. Dat zijn Maartje & Kine! Zij gaven zondagavond een compilatie uit hun voorstelling ‘Vreemd Folk’. Daarin gaan gaan ze terug waar ze begonnen. Als muzikanten op een oud cruiseschip vol eenzame singles, zijzelf incluis. Gewapend met een diversiteit aan instrumenten spelen ze opzwepende klezmer, Ierse folk, Franse chansons, Argentijnse tango en klassieke muziek alsof hun leven er vanaf hangt. Een muzikaal feest vol scherpe teksten en een aanstekelijk enthousiasme!

Tenslotte werd het programma van komend seizoen prijs gegeven. Benieuwd? Kijk dan op www.kukeleku.com.

,

Geef een reactie