Paaspop dag 3 (Schijndel, 05-04-2015)

Paaspop is vrijdag van start gegaan en Maxatheater is aanwezig om live verslag te doen van de ontwikkelingen. Live verslagen, fotoreportages en sfeerimpressies van het fantastische festival in Schijndel. Twee dagen zitten er al weer op en vandaag is het helaas alweer de laatste dag.

Droog Brood
Droog Brood 2Droog brood bestaande uit Bas Hoeflaak en Peter van de Witte stonden om 13:30 in de theatertent op Paaspop. Voor de twee cabaretiers begon hun glorie toen zij in 2000 het Amsterdams Kleinkunst Festival wonnen. Sinds die tijd hebben de twee al zes cabaretprogramma’s naar de Nederlandse theaters gebracht. Het duo bracht op het festival Paaspop een gedeelte van hun avondvullende theaterprogramma ‘Kissy Kissy’ waarmee zij in 2014 in de theaters stonden.

De mannen betreden het podium gehuld in pyjama. Ze verkondigen het publiek dat zij erDroog Brood 4 eigenlijk nog niet klaar voor zijn, een dutje zou ze goed doen. Zo besluiten de mannen om een powernap te nemen van ongeveer 10 minuten waarop we worden meegenomen langs diverse sketches. De heren brengen uitgebreide casussen ten tonele. Zo gaat Bas Hoeflaak helemaal los als werknemer van een groot bedrijf die zijn toekomst ziet verdwijnen al sneeuw door de zon vanwege bezuinigingen. En laat peter als dronken wijncursist helemaal gaan vergeleken het ruime uur daarvoor waar Peter vooral luidruchtig aanwezig is.

De twee mannen laten met deze performance zien dat zij hun vorm van cabaret op festivalniveau kunnen spelen. Aan het begin lijken de mannen wel wat moeite te hebben met het stugge maat vooral brakke festivalpubliek. Toch weten de heren tegen het einde van hun act prima tot de zaal te komen met een prima dag opener als gevolg.

Toe Maar
Toe maar Net alsof 1Nadat na ruim acht jaar de band Doe Maar inmiddels al niet meer optreed leeft hun muziek nog altijd op de Nederlandse festivals. De coverband ‘Toe Maar’ bracht op zondag  hun tributeshow ‘Doe maar net alsof’ naar de Loco Royale op Paaspop. De Winterswijkse coverband bestaat uit Wilco Hijink, Roy Klein, Jan Willem Renskers, Raymond Ubbink, Rene Dibbets, Michiel Bemer en ‘daafit’ en mag het eigenwijse schijndelse publiek vermaken met hun energieke Doe Maar covers.

En niet zonder succes, de grootse Doe Maar hits worden met open armen ontvangen. Opvallend is het feit dat er veelal oude liedjes worden gebracht, afgewisselt met de wat recentere, toch doet dit zeker niet aan de sfeer en weten zij de Loco Royale ook royaal te vullen met publiek!

Vrijdag en Sandifort
Vrijdag en Sandifort 2Remko Vrijdag, een van de drie Vliegende Panters stond samen met Martine Sandifort op zondag in de theatertent op Paaspop. Martine kennen we vooral van Wie Is De Mol en als puberseksecoach Dokter Corrie, ze doken samen het theater in met hun eerste programma genaamd ‘Hulphond’ waaruit bleek dat het duo samen sterk stond als cabaretduo. Inmiddels staat het duo al weer in het theater met de voorstelling ‘Löyly’. Hiervan speelden zij dan ook een uur op Paaspop in de grote theatertent.

Opvallend is het talent wat de twee cabaretiers in huis hebben. Ze hebben een eigen stijl gevonden als het gaat om het schrijven hun sketches die volledig op hun als persoon lijkt aan te sluiten. De typetjes die ze aannemen zijn grappig, sterk en leven stiekem een eigen leven. Dit maakt dat de act van Vrijdag en Sandifort smaakt naar meer!

Henry van Loon
Henry van LoonCabaretier Henry van Loon begon in 2004 als cabaretier bij de ‘Comedytrain’ en tourt inmiddels door de Nederlandse theaters met zijn avondvullende programma ‘Sluimer’ waarvan hij op Paaspop een gedeelte heeft mogen spelen. We kennen Henry vooral van zijn filmpje ‘De Wereld Draait Door in drie minuten’ waarmee hij een tijd geleden op YouTube hoog in de hitlijsten belandde.

Henry van LoonHenry bijt meteen de spits af met een op Paaspop afgestemd liedje. Vrijwel direct maken we kennis met van Loon op zijn vlotst. Henry’s authenticiteit zorgt er voor dat hij eigenlijk, wat hij ook vertel, toch wel grappig is. Want inhoudelijk is het niet heel bijzonder wat hij vertelt. De beste man droomt namelijk van een schuur, loopt graag in z’n lange kleren omdat z’n geslachtsorgaan ruimte nodig heeft en droomt in de nacht van het gevangenisleven.

De fashionble Henry van Loon met zijn symeterichtse gezicht, aldus hemzelf, weet de theaterzondag op Paaspop naar een hoger humoristisch niveau te tillen. Het optreden van Henry vliegt voorbij en nodigt uit om aan te schuiven bij zijn avondvullend programma.

, ,

Geef een reactie