Paaspop Dag 2 (Schijndel, 04-04-2015)

Ook op Paaspop dag 2 stond er weer het een en ander op het toneel voor de theaterliefhebbers. Nee, geen musical, toneelvoorstelling of opera, maar te lachen viel er volop. Redelijk wat stand-up cabaret voor de liefhebbers!

Stand-Up
In het stand-up programma stonden Berit Companjen, Kasper van der Laan en Martijn Oosterhuis. Berit nam ons mee langs haar eerste carnavalservaringen en studentenperikelen die ze destijds heeft mogen beleven. Kasper deelde zijn geniale visies op wat men nodig heeft in het leven, zoals de Bierradar, die aangeeft of het moment daar is om bier te drinken. Of een Vriendinradar.. 80% op gezeik? Dan blijf maar thuis!

Het uurtje ordinair lachen op hoog tempo werd afgesloten door Martijn Oosterhuis die we nog kennen van De Lama’s en de persoonlijkheidsprijs van Cameretten 1997. Iets wat grof maar des te vermakelijk werden we meegenomen langs de uiteenlopende ervaringen van Martijn. Van relaties tot carnaval en dronken taferelen in het ouderlijk huis. Niets word het nietsvermoedende publiek van Paaspop bespaard.

Het stand-up programma werd aan elkaar gepraat door niemand minder dan Howard Komproe.

Theater De Zachte G
Presentator Gerard Korthout presenteert twee dagen lang op Paaspop het programma ‘Theater de Zachte G’ in de Restolounge. Een ideale combinatie voor de festivalganger die even een hapje wil eten en tevens een vermakende factor zoekt. Heel verstandig is het niet om tijdens het eten aan te schuiven bij Theater de Zachte G, want de etensresten vliegen door het vele lachen in het rond. Gerard heeft namelijk een flink aantal gasten uitgenodigd die hem ondersteunen in het twee uur durende programma: Braboneger, Björn vd Doelen, Ferry vd Zaande en Vandiekomsa mogen een onderdeel uitmaken van het humoristische programma van Korthout. Ferry leert de niet-Brabanders een portie Brabants en presentator Gerard Korthout bewijst dat hij prima overweg kan met een groot publiek. Ook voormalig voetballer Bjorn vd Doelen laat hier zijn kunsten zien. In Theater De Zachte G word gedanst, gezongen maar bovenal gelachen!

Ook op zondag opent Theater de zachte G zijn deuren in de Restolounge!

Laten we elkaar geen mietje noemen
Op zaterdag 4 april 2014 vond er ook een speciaal evenement plaats in de Loco Royale op Paaspop. De feesttent veranderde voor twee uur in een thuis voor alle HoLiBi bezoekers van het festival. Homo’s, Lesbiennes, biseksuelen en transgenders kregen hierdoor voor heel even hun eigen feestje op het grootste festival. De Loco Royale stond dan ook afgeladen vol met een heel erg divers publiek die net iets meer durfden te laten zien dan dat de nuchtere bezoeker lief is. Of er dan ook uiteindelijk echt veel HoLiBi’s zijn verschenen blijft een raadsel maar een bijzondere aangelegenheid was het zeker. Op het programma stond het DJ Collectief Cruise Control en de liveband genaamd de Rectum Raiders. Laatst genoemde hebben hun genre bestempeld met ‘Transcendental Cock Rock’ en speelden de sterren van de.. Ahja, je snapt hem.

`Laten we elkaar geen mietje noemen

 

RootsRiders – Ode aan Bob Marley
Roots Riders1Naast voorstellingen, stand-up en cabaret was er in de theatertentRoots Riders2 ook plaats voor muziek. De tent was tot op de laatste plaats gevuld voor het optreden van de Nederlandse helden van de Bob Marley tribute. In het jaar dat Marley 70 zou zijn geworden is het een topjaar voor deze band. Optredens in de Melkweg, op de radio en televisie hebben er voor gezorgd dat zelfs de populariteit tot in Schijndel te merken was. Dichterbij het origineel ga je niet komen, inclusief de zoete lucht van cannabis.

Geef een reactie