Eric Koller “Koller blijft thuis!” (’t Gasthoes, Horst a/d Maas, 29-03-2015)

eric koller 08Eric Koller is inmiddels een graag geziene gast bij Kukeleku. Op zondag 29 maart stond hij weer op het podium van ’t Gasthoes in Horst. Hoewel de titel van zijn nieuwe voorstelling wat anders suggereert: ‘Koller blijft thuis.’
De unieke cabaretier maakt gebruik van mimiek en attributen om zijn verhaal te vertellen en de theaterbezoekers mee te nemen naar een geheel eigen wereld. Dit jaar doet hij het anders. Deze keer laat Eric Koller de attributen en decorstukken achterwege en nodigt het publiek uit bij hem thuis. Koller had namelijk andere plannen, liet zijn impresariaat weten; “ik blijf thuis!” en solliciteerde bij een wereldcircus. Het impresariaat vatte dit anders op en zo is het publiek op visite terwijl Eric wacht op een reactie op zijn sollicitatie. In zijn geheel eigen stijl neemt Eric Koller het publiek mee door de diverse onderdelen van zijn huis, maar loopt hij ook vooruit op een carrière bij het circus.

eric koller 01Zo’n 5 maanden na de succesvolle in première in de stadsschouwburg Velsen in IJmuiden toert de altijd klungelige, slungelige en stuntelige Koller langs de grote en kleinere zalen van de theaters. Zijn show zit vol met prachtige humorvolle en fysieke elementen. Een kopje koffie drinken was nog nooit zo leuk en als hij kruipt in de huid van een kanarie op een stokje toont Koller zijn virtuositeit in eenvoud. Tijdens het wachten op het definitieve antwoord op z’n sollicitatie worden we ook nog eens getrakteerd op o.a. een hilarische natuurdocumentaire. De jongleur in slow motion is uit de kunst. Ondanks het barre regenachtige en winderige weer waren er aardig wat mensen naar het theater gekomen. Dat moet u ook doen. Mijn advies: blijf niet thuis!

,

Geef een reactie