Finalisten VARA Leids Cabaret Festival 2015 bekend

Leidsch Cabaret Festival
Op donderdagavond 12 februari 2015 maakte Laurens Ham namens de jury, in een volle Leidse Schouwburg, de drie finalisten bekend die door de jury werden gekozen. Zij spelen tijdens de finale op zaterdag 14 februari 2015.

De drie finalisten die het zaterdag 14 februari 2015 in de finale tegen elkaar opnemen zijn:
Tim Hartog
Nabil
Thijs van de Meeberg

De vakjury bestaat dit jaar uit Laurens Ham (literatuurwetenschapper en essayist), Marijtje Pronk (programmeur Schouwburg Nijmegen), Pietie van Veen (programmeur Stadsschouwburg Haarlem) en Joop van Dijk (arrangeur van verschillende theaterprogramma’s)

VARA Leids Cabaret Festival
Het VARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Zij probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel voor-, tijdens- als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers Katinka Polderman, de Partizanen en Tim Fransen begonnen ooit hun carrière op het toneel van VARA Leids Cabaret Festival.

,

Geef een reactie