Britse komiek en tv-persoonlijkheid Al Murray naar Amsterdam

De Britse komiek en tv-persoonlijkheid Al Murray komt met zijn The Pub Landlord: One Man, One Guvnor Tour naar Nederland. Na een groot aantal succesvolle optredens in onder andere Engeland en Australië, maakt de stand-up comedian op zondag 19 april 2015 zijn opwachting in het Nederlandse comedytheater Boom Chicago.

Murray begon zijn carrière ruim twintig jaar geleden, toen hij besloot met comedians Harry Hill en Frank Skinner te gaan touren. Zijn talent viel al snel op, want in 1999 won Murray zijn eerste award voor beste comedy act op het Brits cultureel Edinburgh Festival. In de jaren die volgden, zette Murray zijn eigen comedy act op waarmee hij in het voorprogramma stond van de internationaal geprezen Britse komiek Jim Tavaré.

Doorbraak met alter ego ‘The Pub Landlord’
Murray maakte pas echt faam toen hij optredens ging geven als zijn alter ego The Pub Landlord, waar hij ironisch genoeg mee begon op hetzelfde Edinburgh festival. Critici begonnen zijn talent op te merken, en inmiddels heeft hij het hart van het Britse publiek veroverd. Murray’s shows zijn in Engeland keer op keer uitverkocht en Britse media als The Observer en noemen hem vol lof ‘één van de grappigste acts in de Britse comedy’.
Als karakter The Pub Landlord schaamt Murray zich niet om in zijn show de spot te drijven met het publiek. Met zijn stereotyperende opmerkingen en afkeer van alles wat niet Engels is zorgt Murray voor hilarische situaties op het podium.

Tv-persoonlijkheid
Murray is naast comedian een tv-persoonlijkheid in Engeland. Hij treedt als zichzelf of als alterego The Pub Landlord op in talloze Britse televisieprogramma’s. Murray heeft daarnaast een aantal eigen series en sitcoms zoals Al Murray´s Happy Hour, Time Gentlemen Please en Al Murray’s German Adventure waarin hij op unieke wijze zijn humor in sketches en gesprekken met gasten verwerkt.

,

Geef een reactie