Rotterdammer wint negen maanden lang gratis theaterbezoek

winaarRotterdammer Michael Sanches heeft de gouden magneet gevonden die Theater Zuidplein in de stad had verstopt en mag daarmee met een vriend negen maanden lang gratis naar het theater. De zoektocht ging niet zonder slag of stoot. “Ik ben volgens mij best een aantal keer voor een fietsendief aangezien.”

Theater Zuidplein had de magneet verstopt als cadeautje voor het publiek. Het podium bestond in september 60 jaar en vierde dat met verschillende acties voor het publiek. Het grote feest wordt gevierd als het theater over een paar jaar verhuist naar het nieuwbouwpand.

Iedereen mocht meezoeken naar de magneet. Op Facebook werden hints gegeven over de locatie. Maar met elke fotohint die gegeven werd, werd 1 maand theater ‘afgepakt’. Sanches had drie fotohints nodig om te bepalen waar de magneet hing, en mag 9 maanden gratis naar Theater Zuidplein.

Oud & nieuw
De magneet hing bij de gratis fietsenstalling die zich tussen Theater Zuidplein en Zwembad Charlois bevindt, de plek waar het nieuwe Theater Zuidplein verrijst. “Op één van de eerste foto’s die werd geplaatst, was een stuk ijzer te zien,” vertelt Sanches. “Ik ben toen met die foto op mijn telefoon langs allemaal stukken ijzer gelopen: verkeersborden, palen, hekken. Zo kwam ik erachter dat het een paaltje was waar je je fiets aan vastzet.”

Google Maps
Door de hints die op Facebook werden gegeven, wist Sanches bijna zeker dat de magneet zich bij de fietsenstalling van Zuidplein moest bevinden. Maar na zeven zoekacties had hij nog steeds geen resultaat geboekt. “Op een gegeven moment heb ik Google Maps gebruikt, om te kijken of er vlakbij Zuidplein nog andere fietsenstallingen waren. Ook heb ik fotohints uitvergroot om te kijken of ik ergens een reflectie in kon vinden.” Hij trommelde twee vrienden op voor een allerlaatste zoekactie bij de fietsenstalling. “We hebben denk ik wel een uur rond die fietsen gelopen. Mensen die hun fiets daar net hadden geparkeerd, bleven zelfs nog even bij hun fiets staan omdat ze ons verdacht vonden. We begonnen onze zoektocht die avond ook heel voorzichtig door alleen om de fietsen heen te lopen. Een uur later stonden we er aan te rommelen. Ik wilde die magneet zo graag vinden.” Op dat moment ligt er ook druk op hem. Via Facebook hebben mensen al laten weten al meerdere keren bij de fietsenstalling gezocht te hebben.

Opgeven
Als ze het hebben opgegeven, kijkt hij nog één keer op Facebook, waar die avond net een nieuwe hint is geplaatst. En daarmee vindt hij hem. “Ik had het echt bijna opgegeven. Ik was zo zeker dat de magneet daar moest liggen, maar we konden hem echt niet vinden. Het leek bijna onmogelijk dat hij daar echt zou zijn.” Zijn vrienden heeft hij inmiddels mee uit eten genomen, als dank voor hun zoektocht. En hij neemt ze ook mee naar het theater. “Ik ga vaak naar Theater Zuidplein, heb zelfs een beetje mijn eigen stoel. Ik zit altijd op rij 1 in de buurt van stoel 10. Normaal ga ik altijd naar cabaret. En dat blijf ik nu ook doen, maar dan nog meer. Ik had me net voorgenomen om ook meer naar nieuw talent te komen kijken, zoals comedians van de Comedytrain, dus de prijs komt heel goed uit. Maar ik ga ook eens dingen proberen waar ik anders nooit heen zou gaan, zoals dansvoorstellingen.”

Hoewel de zoektocht nu over is, is Sanches er nog steeds mee bezig. “Ik merk dat ik nog steeds naar elke fiets kijk die langs komt om te zien of daar een magneet op zit. En ik blijf ook nog steds onbewust elk fietspaaltje inspecteren.”

,

Geef een reactie