Muzikale dansvoorstelling Pokon dinsdag in premiere

Op dinsdagmiddag 21 oktober om 15:00 gaat in Theater Kikker te Utrecht Pokon in premiere. Een chaotische middag waarin kersverse artistiek leiders Josephine van Rheenen en Guy Corneille hun eerste eigen productie bij De Dansers presenteren. Want de spanning tussen vrijheid en orde, tussen links en rechts, tussen anarchisme en despotisme, is heus niet alleen voor kinderen.

Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, tikkende, buitelende en zingende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten we soms even klem – in een tafel, een trap of toch steeds weer die regeltjes – Pokon is onstuitbaar.

De Dansers is een hechte groep jonge dansers en muzikanten. Onder leiding van Guy Corneille en Josephine van Rheenen geven zij dansconcerten. Een eigen genre tussen concert en dansvoorstelling, waarin muzikanten en dansers samen het podium innemen. Zo bouwen ze voort op 30 jaar traditie opgebouwd door vorig artistiek leider Wies Merkx. De Dansers zoeken hun publiek overal op: van scholen in Lutjebroek tot Lowlands, van straatfestivals tot op de Nederlandse Dansdagen.

,

Geef een reactie