Extra voorstelling Windvogel in Maastricht wegens grote belangstelling

Door de grote belangstelling heeft Toneelgroep Maastricht een extra voorstelling van ‘Windvogel’ ingelast. In deze voorstelling gaat actrice Marie-Louise Stheins samen met de Limburgse singer-songwriter Jos Hol op zoek naar het ‘vergeten’ leven van haar tante.

TGM-Windvogel-aff-webIn 1946 krijgt het leven van het Limburgse dienstmeisje Marie-Therese een tragische wending. Bij de familie waar ze werkt moet ze slapen in de kelder, door de zoons wordt ze mishandeld en de vader kan zijn handen niet thuishouden. Wanneer haar verloofde hun verloving verbreekt vervalt de wanhopige Marie-Therese in ‘razernij’ en wordt ze opgenomen in een inrichting. Wanneer ze op 78-jarige leeftijd sterft heeft ze een leven lang doorgebracht in psychiatrische instellingen.

In Windvogel kruipen de makers in de huid van deze vrouw en proberen zij de kluwen van haar binnenwereld te ontrafelen. Deze intieme voorstelling wordt begeleid door breekbare, in het Limburgs dialect gezongen liedjes van Jos Hol.

Marie-Louise Stheins studeerde in 1979 af aan de Toneelschool van Arnhem. Ze speelde bij diverse grote gezelschappen. In 2000 ontving zij een Theo d’Or voor haar rol in Reigen, bij de Paardenkathedraal. Jos Hol is een singer-songwriter, die zowel in het Limburgs als in het Nederlands zingt. Na Onderhuids (2009) en Verlange (2011) werkt hij momenteel aan zijn derde cd.

Annechien de Vocht studeerde in 2009 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sinds 2005 vormt zij samen met Lotte Bos het regiecollectief YoungGangsters, dat dit jaar genomineerd is voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs.

Wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling in Maastricht: op zaterdag 11 oktober om 20.00 uur in de Theater de Bordenhal in Maastricht.

Geef een reactie