Twintig over twintig: de grenzen van de grap

Zelden is er zo serieus gesproken over humor als het afgelopen decennium. Cabaretiers werden onderwerp van discussie, spotprenttekenaars bedreigd, grappen leken in een taboesfeer te verdwijnen. De vraag ‘hoe ver’ een cabaretier kan gaan werd zo vaak gesteld dat er wel een antwoord moest zijn. Zijn er grenzen aan een grap? Wat is de rol van spot en satire als het gaat om zaken als 9/11 of Robert M.. Hierover gaan we onder leiding van Arie Boomsma op woensdag 16 mei in de Rode Hoed in gesprek, met cabaretiers, een vast panel twintigers en het publiek.

Met in het panel, o.a.: Melle van den Berg (De Speld), Aldert Bergstra (redacteur Propria Cures), Danny Mekic’ (internetondernemer), Aouatif Tawfik (Gemeente Amsterdam), Stefan Pop (cabaretier), Jamila Aanzi (oud-voorzitter FNV-jong)’, Jasper van der Veen (cabaretier), Ludo Keizer (Triggerboys), Rosanne Hertzberger (columniste NRC Handelsblad), Steffy Roos du Maine (oud-voorzitter NJR), Jacques Roosendaal (oud-voorzitter SGP-jongeren, OV) en Johan Fretz (schrijver/cabaretier).

Ook aanwezig: Sander van de Pavert (Lucky TV) en een andere nog bekend te maken niet-twintiger die vanuit een chesterfield-stoel de discussie gadeslaat en becommentarieert.