OPERA2DAY zoekt vrijwilligers

OPERA2DAY is een podiumkunstgezelschap dat vanuit Den Haag opera en muziektheater maakt. Belangrijk voor OPERA2DAY is enthousiasme voor de traditie van opera, maar ook de inbedding ervan in het hier en nu (‘2day’). Hiermee wil OPERA2DAY de harten van een breed publiek winnen en de ontwikkeling van het operaleven in Den Haag bevorderen. Opera2Day is op zoek naar vrijwilligers die voorafgaand en tijdens de voorstelling Dolhuys Kermis in juni het OPERA2DAY-team kunnen ondersteunen.

In de voorstelling Dolhuys Kermis zien we een reeks ontroerende portretten van patiënten die in melancholie en waanvoorstellingen verzonken zijn. De muzikale leidraad van de voorstelling zijn muzikale lamenti (klaagzangen) uit de barokperiode, van componisten als Claudio Monteverdi. De muziekstukken worden afgewisseld met absurd theater en kleinkunst. Alles speelt zich af in het decor van het leegstaande voormalige NEBO-ziekenhuis aan de Scheveningseweg in Den Haag. Het publiek maakt een rondgang door het gebouw langs de verschillende onderdelen van de voorstelling. Iedere voorstelling biedt plaats aan maximaal 90 bezoekers. Dolhuys Kermis is dus intiem muziektheater op een unieke locatie.

Repetities (waarbij vrijwilligers wenselijk zijn) en voorstellingen van Dolhuys Kermis vinden plaats op de volgende dagen en tijden:
dinsdag 19 juni – overdag en ‘s avonds (repetities)
woensdag 20 juni – ochtend (repetitie), 13.00u (schoolvoorstelling) en 20.30u (try-out)
donderdag 21 juni – 20.30u (première)
vrijdag 22 juni – 20.30u
zaterdag 23 juni – 14.00u en 20.30u
zondag 24 juni – 14.00u en 20.30u
Vrijwilligers zijn steeds enige tijd rondom de repetities en voorstellingen benodigd.

OPERA2DAY zoekt diverse vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden:
– gastheren/dames: voor aanvang van de voorstelling de bezoekers buiten het gebouw opvangen, welkom heten
– voor aanvang van de voorstelling kaarten verkopen, kaartcontrole
– begeleiding van publiek en veiligheidscontrole tijdens de voorstelling
– draaien van de boventitels tijdens de voorstelling (het kunnen lezen van bladmuziek is noodzakelijk!)
– handige klussers die in de periode 4 t/m 13 juni de decorontwerpers meehelpen met het opknappen van de locatie
Voor meer informatie of om je op te geven als vrijwilliger, mail je naar educatie@opera2day.nl. Vermeld in je e-mail welke werkzaamheden je zou willen uitvoeren, en wanneer je beschikbaar bent. De meeste werkzaamheden zijn met elkaar te combineren, schroom niet om je ook voor meerdere dingen op te geven!

Kijk voor meer informatie over OPERA2DAY en de voorstelling Dolhuys Kermis op www.opera2day.nl

,