Tragikomedie Broeders en Zusters in première in Hengelo

Op 14 oktober gaat de voorstelling ‘Broeders en Zusters’ in première in het Rabotheater Hengelo, door tg.BloodyMary met Lies Visschedijk en Ilse Warringa, muzikaal begeleid door het SOIL Ensemble. ‘Broeders en Zusters’ is een nieuw geschreven tragi-komische thriller van Marije Gubbels, over een zieke celliste, haar mantel-zorgende buurvrouw en een verdwenen broer. De nieuwe en bestaande composities worden live gespeeld door SOIL. Flora Sontag is een schrijfster die hoge verwachtingen koestert van haar aankomend debuut.

Als ze haar buurvrouw en vriendin Beatrice Bleek von Buringen aantreft in doodzieke toestand, stort ze zich vol overgave op diens verzorging. Niet alleen in de hoop haar vriendin liefdevol te kunnen begeleiden naar het einde, maar ook om de plotselinge en mysterieuze verdwijning van Beatrice’s broer Albert te kunnen verzachten. Maar hoe onbaatzuchtig is de mantelzorgster? Hoe terminaal is de patiënte? En hoe verdwenen is de broer? Onder het peperdure tapijt ligt de waarheid grijnzend te wachten op een goed moment om tevoorschijn te springen.

Tg.BloodyMary maakt tragikomisch theater met muziek en zang gebaseerd op nieuw, eigenzinnig Nederlandstalig repertoire. Broeders en Zusters is hun vijfde productie na eerdere producties als ‘Waarom vloog je van ons heen in je jetplane?’, ‘Visnijd’, ‘HOL’ en ‘FOK!’. SOIL maakt muziektheater in dialoog met componisten, beeld- en geluidskunstenaars, dansers, mimespelers, acteurs, de zwaartekracht en de elementen. In de confrontaties met andere podiumkunsten ontstaat het verhaal wanneer verschillende disciplines elkaar versterken. SOIL maakte onder andere: ‘Wordt Aan Gewerkt’ i.s.m. Hans Hof Ensemble, ‘Zoutkamp’ i.s.m. Plan-D (2008) en ‘Making Sense’ (2010).

Foto (c) Ben van Duin