Aïda door het Brabants Muziek Theater terug op de bühne

Het Brabants Muziek Theater heeft de rechten verworven van de musical “Aïda”, voorheen op de planken gebracht door producent Joop van den Ende. De musicalklassieker ‘AÏDA’ is daarom na vele jaren weer terug, dit maal in verschillende Brabantse theaters. In navolging van het grote succes van ‘Jesus Christ Superstar’ brengt Het Brabants Muziektheater nu deze moderne rockopera.

Aïda is een moderne rockopera in twee aktes, gebaseerd op de gelijknamige opera uit 1871 van Giuseppe Verdi naar een verhaal van Auguste Mariette. De musical is destijds in opdracht van Disney geschreven door Elton John en Tim Rice, en vertelt over de ontluikende liefde tussen de Egyptische legeraanvoerder Radames en de Nubische prinses Aïda. Echter, Aïda is de slavin van zijn verloofde, de Egyptische prinses Amneris. Een problematische liefdesdriehoek die leidt tot een verhaal vol intriges, verraad, wraak en overspel.

Aïda heeft in door de jaren heen vele prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Zo waren er vier Tony Awards en een Grammy. In Nederland werden maar liefst vijf Johnny Kraaijkamp Musical Awards (waaronder die van beste musical en beste vertaling) in de wacht gesleept. Aïda is in totaal 1852 keer gespeeld op Broadway

, ,