Theatraal AM Waal telt af: aanmelden kan nog twee dagen

02b67b07-67f4-4581-bcbf-e9e4e2651beaJonge, talentvolle theater- en dansmakers die graag een nieuwe voorstelling ontwikkelen, kunnen zich nog drie dagen aanmelden voor Theatraal AM Waal. De vijfde editie van dit theater- en dansfestival is op zondagmiddag 17 april op tien unieke locaties in de Nijmeegse benedenstad.

Inspiratie
Theater- en dansfestival Theatraal AM Waal presenteert vernieuwende en aansprekende voorstellingen van jonge makers uit heel Nederland. Makers laten zich inspireren door dieseldampen van historische schepen in de Waalhaven, het uitzicht op de rivier vanaf het Valkhof, beeldende kunst in Museum het Valkhof en de gewijde stilte in de Stevenskerk. Wie in 2016 wil spelen op Theatraal AM Waal, heeft nog drie dagen om zich aan te melden.

Ruimte voor experiment
Theatraal AM Waal is hét podium voor experimentele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen op locatie. Het festival voorziet in een groeiende behoefte van jonge makers die graag nieuwe vormen van theater en dans ontwikkelen, maar dit niet bij bestaande festival en theaters kunnen doen. Voor bezoekers is Theatraal AM Waal een ontdekkingstocht langs aansprekende voorstellingen op unieke, cultuurhistorische locaties.

Eerste lustrum
Op 17 april viert Theatraal AM Waal het eerste lustrum. Het festival is al vijf jaar lang een belangrijke leerschool voor makers. Op eerdere edities speelden onder meer Cie. Perelman, De Wolven, Inge Wannet en Jennine Grootmaarschak. Enkele reacties van de makers:

De Wolven: ‘Op Theatraal AM Waal krijgen makers de ultieme mogelijkheid om te experimenteren. Het is altijd een feest om er te spelen!’

Stephan Bikker: ‘Op het festival ontdekte ik de maker in mij. De directe respons van het publiek is enorm fijn en verhelderend.’

Sophia Maria Kienhuis: ‘Mensen onthouden me in Nijmegen. Bijna altijd als ik er speel, komen er mensen naar me toe die me eerder hebben gezien.’

Laatste kans
Sinds november melden theater- en dansmakers uit heel Nederland zich aan voor Theatraal AM Waal. Makers die zich nog niet hebben aangemeld, hebben hier nog drie dagen de kans voor.

Aanmelden voor Theatraal AM Waal kan door vóór 1 januari het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen naar festivaltaw@gmail.com. Medio januari is de eerste selectie bekend.

,

Geef een reactie