Succesproductie Owen Wingrave beleeft Duitse première in Theater Osnabrück

Owen Wingrave
Opera Trionfo’s succesvolle productie van Benjamin Brittens opera Owen Wingrave gaat op zaterdag 16 januari 2016 in première in Theater Osnabrück. In de eerste helft van het jaar is de voorstelling daar achttien keer te zien. Owen Wingrave is de eerste internationale coproductie van Opera Trionfo. Ook voor toekomstige producties zal Opera Trionfo gaan samenwerken met buitenlandse partners.

Hetzelfde team dat de voorstellingen in Nederland maakte, reist af naar Osnabrück: regisseur Floris Visser, decor- en kostuumontwerper Gary McCann en lichtontwerper Alex Brok. De Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen, die veelvuldig geprezen werd vanwege haar vertolking van Miss Wingrave, maakt met deze rol haar operadebuut in Duitsland.

De productie van Benjamin Brittens Owen Wingrave ging op 11 januari 2013 in de Haarlemse Stadsschouwburg in première en was daarna in 20 theaters door heel Nederland te zien. In de pers kreeg Owen Wingrave uitbundige lof met vier- en vijf-sterren-recensies. nsubscribe

Floris Visser is een graag geziene gast in Theater Osnabück, waar hij al eerder met succes Puccini’s La Bohème ensceneerde.

,

Geef een reactie