Efteling’s CARO beleeft internationale première

Wie op zaterdag 15 september een bezoek aan de Efteling gepland had staan kan het niet ontgaan zijn; Er was iets gaande in het Efteling Theater. Wanneer de enthousiaste parkbezoekers het immense parkeerterrein afstruinen op zoek naar hun auto, waren de genodigden van de theatershow CARO juist op zoek naar een parkeerplekje. Op weg naar het Efteling Theater kruisten de twee groepen bezoekers hun weg. Dat wat vanaf 15 september niet meer nodig is met het komen van de sensationele parkshow ‘CARO’. De internationale parkbezoeker kan vanaf heden recht vanuit het attractiepark zijn weg vervolgen naar het Efteling theater.

Al sinds jaar en dag produceert Efteling Theaterproducties familiemusicals in het Efteling Theater gelegen aan de hoofdingang van het gelijknamige attractiepark. Met de nieuwe productie CARO slaat de Efteling, onder regie van Stanley Burleson, een nieuwe weg in. Al bij binnenkomst in de theaterzaal zien we een wezenlijk verschil met de voorgaande producties, de zaal is opgesteld in een circusachtige opstelling. Het decor is vormgegeven op basis van de welbekende stoomcarrousel in het attractiepark. Bij aanvang van de voorstelling gaat de carrousel draaien en stappen we in de mallenmolen des levens, aldus Efteling Theaterproducties.

Opvallend aan CARO is dat er gedurende de voorstelling nauwelijks wordt gesproken, dit maakt dat de theatershow ook voor de internationale bezoeker goed te volgen is. De verhaallijn wordt voornamelijk visueel uitgezet met enkele nummers (Engelstalige) vocale ondersteuning. Wie optimaal wil genieten van de carrousel moet dan ook beroep op zijn eigen creatieve geest. Het verhaal over het leven van Oscar (Ton Peeters) wordt verteld door meneer tijd (Marcel Visscher) en mevrouw tijd (Talita Angwarmasse). Gedurende het verhaal passeren we diverse scenes waarbij diverse attracties uit de Efteling de revue passeren.

Uiterst bijzonder is hoe Efteling Theatervoorstelling een theatershow met een dunne verhaallijn visueel tot leven brengt. Vanaf de eerste minuut tot de laatste blijft CARO je verbazen met een geniale choreografie, verbazingwekkende decors en acrobatiek van het hoogste niveau. Dit allen gegoten in een technisch hoogstaand jasje zorgt voor adembenemende toneelbeelden. Efteling Theaterproducties heeft zichzelf met CARO meer dan overtroffen. CARO is entertainment op hoog niveau in het nog altijd authentieke jasje van Efteling Theaterproducties.

Foto’s (c) Bas Oeijen

,