Stef Bos wint Zuid-Afrikaanse theaterprijs

stef bos
Gisteravond is tijdens een live TV Gala op de Zuid-Afrikaanse televisie bekend geworden dat Stef Bos de theaterprijs Fiesta heeft gekregen in de categorie Beste muziek theatervoorstelling, 2017. Hij kreeg deze prijs voor de solo-voorstelling KERN die vorig najaar in première ging op het theaterfestival van Potchefstroom (Aardklop). Met de band-versie van deze voorstelling toert hij nu door de Lage Landen.

Eerste reactie van Stef Bos
“Ongelofelijke eer om als songwriter uit de Lage Landen deze prijs te krijgen in een land dat onder mijn huid is gekropen met al zijn schoonheid en moeilijkheden. Deze prijs geeft het aangename gevoel dat de liefde wederzijds is. Zuid-Afrika was altijd een spiegel om te zien waar ik zelf vandaan kom en dat element speelde in de solovoorstelling KERN eigenlijk de hoofdrol. Reis rond die wereld om huis toe te gaan. Praat met een vreemde om myself te verstaan. Dus ja ….Baie baie baie dankie…… Dankie aan al die mense wat my deur die jare die land het leer ken en my inspirasie gegee het om songs te skryf in die wonderlijke taal”.

Stef Bos & Zuid-Afrika
Begin jaren negentig begon zijn avontuur in Zuid Afrika door de samenwerking met de legendarische protestzanger Johannes Kerkorrel. De jaren daarna ging hij vooral terug om met een keur aan muzikanten samen te werken (Koos Kombuis, Louis Mhlanga, Tu Nokwe, Amanda Strydom, Rhay Phiri, Sylvestre Kabassidi, de rapster Kanyi en vele anderen). Eind jaren negentig werd hij daar ook gevraagd om te komen spelen en begon hij meer en meer teksten te schrijven in het Afrikaans. Een taal waarin hij zich nu op zijn manier net zo makkelijk beweegt als in zijn moedertaal.

Fiesta
De naam van de prijs (Fiesta) verwijst naar de verschillende ‘Kunstefeeste’ (Theaterfestivals) waar nieuwe theaterproducties te zien zijn en beoordeeld worden.

Getagged