HiHaHuttenbouwers: fantasierijke dansvoorstelling voor het allerjongste publiek

Op 10 december is HiHaHuttenBouwers te zien in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Een dansvoorstelling van de Stilte speciaal voor het allerjongste publiek vanaf 2 jaar. Het professionele dansgezelschap uit Breda maakt al ruim twintig jaar speelse moderne dansvoorstellingen die de verbeelding van kinderen prikkelen. Met HiHaHuttenBouwers brengen zij een intieme voorstelling die extra wordt gesierd door de muzikale begeleiding van Boy Edgarprijs 2014 winnaar Jeroen van Vliet en Mete Erker.

Midden op een blauwe wei met schapenwolken staat een…ja, wat staat er eigenlijk?

Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat en alles wat in ons opkomt. Met het wegfladderen van een vlinder ontluiken de verhalen. Er verschijnen een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje zorgt voor het huisje, het vrouwtje voor het mannetje en het weer zorgt voor de afwisseling.

Met HiHaHuttenBouwers trakteert de Stilte jong en oud op een fantasierijk beeldverhaal in een intieme omgeving. Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels wordt een klein universum met dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven gewekt. Door de intieme setting van de voorstelling worden geleidelijk de grenzen tussen het publiek en de dansers opgeheven.

HiHaHuttenBouwers duurt in totaal 40 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Dankzij de gelaagdheid is de voorstelling ook de moeite waard voor oudere kinderen, ouders en grootouders.

Prachtige muziek van Boy Edgarprijs winnaar

In 2014 kreeg pianist en componist Jeroen van Vliet de Boy Edgarprijs uitgereikt. Samen met saxofonist Mete Erker verzorgde hij de muziek die te horen is tijdens de voorstelling. Exclusief voor een select aantal podia, waaronder Muziekgebouw aan ’t IJ, verzorgen Van Vliet en Erker de muziek live bij de voorstelling.

de Stilte –dans voor kinderen
De Stilte richt zich  al ruim 20 jaar volledig op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. Onder artistieke leiding van Jack Timmermans worden gelaagde voorstellingen geproduceerd met academisch geschoolde dansers. Deze gelaagdheid zorgt ervoor dat producties van de Stilte voor jong en oud geschikt zijn. De Stilte wil kinderen prikkelen om hun eigen verhaal te maken. Het grenzeloze verhaal van de verbeelding. Het gezelschap is behalve in Nederland ook veelvuldig in het buitenland te zien.

,