Puccini’s hartbrekende opera Madame Butterfly vanaf eind februari in Nederland

Foto (c) Staatsopera van Tatarstan

Het verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van de geisha Cio-Cio-San – Japans voor Butterfly – voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton is door Giacomo Puccini voorzien van onvoorstelbaar krachtige muziek. Onder muzikale leiding van Mika Eikenholz en Andrey Anikhanov brengt de Staatsopera van Tatarstan een betoverende enscenering van een hartverscheurend drama dat ervoor zorgt dat het publiek de zaal niet met droge ogen verlaat. Puccini’s Madame Butterfly, wereldwijd één van de meest geliefde opera’s allertijden, is van 28 februari t/m 26 maart 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

Ruim honderd jaar geleden (1904) voltooide de inmiddels door zijn opera’s Tosca en La Boheme wereldberoemde componist Giacomo Puccini zijn nieuwe werk. Het stuk was gebaseerd op de toneelversie van een eerdere roman, maar werd in eerste instantie een flop. Puccini was ervan overtuigd dat dit zijn beste werk zou worden. Hij betaalde het verlies aan het operahuis, ging opnieuw aan het werk en twee jaar later was een wereldhit geboren: Madame Butterfly.

De Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten hebben zij de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd. De traditionele ensceneringen van de opera’s vallen bij het publiek zeer in de smaak.

,

Geef een reactie