Comedian David Cross met ‘Making America Great Again!’ naar Melkweg

De Amerikaanse komiek, acteur en schrijver David Cross komt op donderdag 16 juni voor het eerst voor een stand-up optreden naar de Melkweg in Amsterdam. Momenteel trekt Cross in Amerika volle zalen met zijn ´Making America Great Again!´-tour waarbij hij met zijn geslepen humor niets en niemand spaart. Kaarten zijn vanaf maandag 2 mei te koop via Ticketmaster.nl.

Filmregisseur, producent, (stem)acteur, scenarioschrijver en stand-up comedian: er zijn maar weinig dingen die David Cross niet kan. Hij is een beroemdheid in Hollywood met o.a. een Grammy Award-nominatie voor de opnames van zijn show ‘Shut Up, You Fucking Babies!’ en de felbegeerde Emmy Award in zijn kast.

Die Emmy kreeg hij voor de show waar het voor veel Amerikaanse comedy-talenten mee begon: ‘The Ben Stiller Show’ op MTV. Daar leerde Cross de kneepjes van het vak en is sindsdien nooit van de planken, het kleine scherm én het grote weg geweest. Zo speelde hij onder meer in blockbusters als ‘Men In Black’ en ‘Men In Black II’, maar ook in cultklassiekers als ‘Ghost World’, Michel Gondry’s ‘Eternal Sunshine Of The Spotless Mind’ en ‘I’m Not There’, de veelgeprezen biopic over Bob Dylan.

Maar Cross is van meer markten thuis. Zo speelde hij in populaire televisieseries als ‘Arrested Development’ (Tobias Fünke), leende hij zijn stem uit voor ‘Kung Fu Panda’ (Crane) en maakte hij samen met Bob Odenkirk (bekend van ‘Breaking Bad’ en ‘Better Call Saul’) de populaire sketchshow ‘Mr. Show’ op HBO. Dat programma is een regelrechte hit, werd in haar driejarig bestaan beloond met drie Emmy-nominaties en kende onlangs een revival op Netflix als ‘w/ Bob & David’.

Want comedy, dat zit Cross ook als gegoten. Op het indie rock-label Sub Pop bracht hij meerdere live-albums uit van zijn stand-upshows waarin hij zich een begenadigd stand-upper toont. Vlijmscherpe observaties worden afgewisseld met stevige, maatschappijkritische bedenkingen, maar ook met de nodige, gezonde zelfspot. Zo slaan de tracktitels van het album ‘It’s Not Funny’ totaal niet op de inhoud van het nummer zelf, maar zijn tracktitels als I’ve Taken a Popular Contemporary Pop Song and Changed the Lyrics to Comment on the Proliferation of Starbucks in My Neighborhood! op zich al goud waard.

Verwacht dan ook fijn bijtende komedie met Cross in de Melkweg. Of het nou om feministen, Donald Trump, Hitler, Jezus of ISIS gaat, niets is veilig voor de geslepen komiek die David Cross is.

,

Geef een reactie