In een vluchtelingenbootje de Amsterdamse grachten op

Rederij Lampedusa en ZEP presenteren de Canal Tours: met een vluchtelingenbootje de Amsterdamse grachten op. Amsterdam wordt belicht als migratiestad, het tolerante karakter van de stad wordt gevierd en de fraaie resultaten van eeuwenlange migratie getoond. Één grote lofzang op de migrant? Mwah, eerder een gezonde correctie op het imago dat de afgelopen tijd is ontstaan. Op de boot nemen gidsen met een migratieachtergrond de gasten mee in de verhalen van hun voorgangers. Iedereen is welkom!

0f21fa47-b9df-465e-b8ee-7f7b18e9ee60Want wie kent de impact van de migrant op Amsterdam? Wie kent de geschiedenis achter het Lloyd Hotel, de Nieuwe Herengracht en de Waalse Kerk? Iconische plekken in de stad die volledig op het conto te schrijven zijn van migranten. Er is veel onbekend over de invloed van migranten, van vluchteling tot gelukszoeker, en dat maakt -hoe cliché- onbemind.

Wordt de grachtentour één grote lofzang op de migrant? Mwah, eerder een gezonde correctie op het imago dat de afgelopen tijd is ontstaan. Want een open houding naar nieuwkomers is van vitaal belang voor de stad zo leert de geschiedenis, enkele van hen zitten aan het roer van de boot en gidsen u door de grachten.

Voor de tours van Rederij Lampedusa is iedereen welkom, ongeacht nationaliteit, status, huids- of haarkleur. Het hebben van een zwemdiploma is wel een pré.

Geef een reactie