Prinsessia is sprookjesachtig

Prinsessia is een televisieprogramma geproduceerd door Studio 100. De serie gaat over vijf prinsesjes die les krijgen op de prinsessenschool ‘Prinsessia’ van hun directrice, juf Flora. Prinses Roos (Désirée Viola), Prinses Madeliefje (Sylvia Boone), Prinses Iris (Helle Vanderheyden), Prinses Violet (Fauve Geerling) en Prinses Linde (Tanja de Raad) gaan naar school in Prinsessia. Ze krijgen er onder meer les in etiquette, creativiteit en stijl. De vijf prinsessen hebben allemaal hun eigen karakter en specifieke eigenschappen. De prinsessen zijn goede vriendinnen. Maar zelfs bij de beste vriendinnen is er soms wat onenigheid en een beetje jaloezie of wordt er al eens een leugentje om bestwil verteld. Al die specifieke eigenschappen en de kleine conflicten die het gevolg zijn van hun verschillende karakters, vormen de voedingsbodem voor het verhaal van Prinsessia.  De serie is te zien op Ketnet, Zappelin en Studio 100 TV. Het motto van het programma luidt: ‘Na elke nieuwe les een beetje meer prinses’. Vier succesvolle televisieseizoenen en meerdere optredens in België en Nederland verder , is het tijd voor de eerste theatershow; ‘Droomtroon’. Deze avond op 23 maart 2016 vond de voorstelling in De Lampegiet in Veenendaal plaats.

prinsessia-show-3_1Met de gelijknamige introtune van de serie Prinsessia, openden de vijf prinsessen de show. Meteen hierna volgde nog één nummer, waarna de prinsessen alle kleine prinsjes en prinsesjes in de zaal verwelkomden.
Dan verscheen daar plotsklaps kok Basiel (James Cooke) met heel erg belangrijk nieuws voor de prinsessen. Basiel had een hele speciale verrassing voor de prinsessen en ze moesten daarom meteen meekomen. De prinsessen konden echter helemaal niet mee met Basiel, want er zat een hele volle zaal met publiek! Om die reden werd besloten dat de verrassing dan maar naar de prinsessen toe moest worden gehaald.

Na een nieuw liedje, kwam Basiel met de speciale verrassing; een prachtige droomtroon. Wanneer je op de droomtroon gaat zitten val je meteen in slaap. In je slaap beleef je vervolgens je allermooiste droom. Dit wilden de prinsessen natuurlijk wel eens meemaken, maar het was eerst de beurt aan kok Basiel. Hij ging zitten, viel in slaap en beleefde zijn allermooiste droom.

Hierna volgden alle prinsessen, en ook zij beleefden hun mooiste dromen. Echter… bij elke prinses eindigde de droom met Basiel in de rol van slechterik. Hierdoor hadden de prinsessen geen dromen, maar eerder nachtmerries. Tussendoor werden er in elke droom liedjes gezongen.

De prinsessen gaven Basiel telkens de schuld van de problemen in de dromen. Basiel werd hier enorm verdrietig van, want dat was helemaal niet zijn schuld!

Op het einde van de show kwamen de prinsessen, samen met Basiel, erachter waardoor elke droom veranderde in een nachtmerrie. Het bleek dat er één lamp miste op de droomtroon, welke er in het begin van de show af was gevallen. Opvallend en grappig detail; toen in het begin van de show deze lamp daadwerkelijk viel, hadden de meeste kinderen helemaal niks in de gaten. De ouders in de zaal hoorde je echter allemaal tegen elkaar zeggen dat er iets mis ging…

Uiteindelijk kwam gelukkig, zoals gewend bij Studio 100, alles weer helemaal goed. De prinsessen sloten af met een shorttrack van Prinsessia, en na 75 minuten kwam er een einde aan deze mooie show.
In de televisieserie spelen naast de vijf prinsesjes en kok Basiel, ook lakei Kamiel en directrice, Juf Flora een rol. In de theatershow komen deze twee laatste personages niet voor. Enigszins jammer, maar geen gemis in het showverhaal.

Met een hoop verschillende prinsessenjurken, échte Studio 100 liedjes, een prachtige droomtroon en mooi gebruik van licht weet Studio 100 opnieuw een vermakelijke show neer te zetten, zowel voor jong áls oud. Tevens bevat de show behoorlijk veel humor, wat zowel vermakelijk is voor de kinderen als voor de ouders.

De Prinsessiashow is nog tot en met 5 juni te zien in theaters door heel Nederland.

Geef een reactie