Rob en Emiel sterk in ‘Da’s Sterk’

Theaterduo Rob en Emiel, bestaande uit Rob Mollien en Emiel Lenssen trekt dit theaterseizoen met de avondvullende voorstelling ‘Da’s Sterk’ naar de Nederlandse theaters. Een combinatie van illusionisme, cabaret en vingervlugheid is het magische recept van dit uitzonderlijke theaterconcept. Met drie helften, twee in de zaal en een derde helft (toegift) in de foyer brengen zij een avondvullend programma voor jong en oud.

Rob en EmielRob en Emiel werden bij het grote publiek vooral bekend doordat zij in de finale stonden van het televisieprogramma ‘De Nieuwe Uri Geller’. Ondanks dat ze het live televisiespektakel niet mochten winnen, hebben zij inmiddels wel een glansrijke carrière opgebouwd waarbij zij zichzelf vooral kenmerken door hun authentieke voorkomen. Buiten het theater hebben de heren sinds 2014 een eigen televisieprogramma op NPO3 dat de naam ‘Street Magic’ draagt. Daarnaast hebben zij inmiddels vele (internationale) prijzen boven de haard staan, zo werden ze in 2009 betiteld als ‘Beste Mentalisten Ter Wereld’ en wonnen zij in Nederland de ‘Grand Prix’, de in Nederland meest hoogst haalbare goochelprijs. Ook op internationaal niveau mogen Rob en Emiel spreken van succes, ze speelden onder andere in Duitsland, Groot Brittannië, Thailand en maar liefst zeventien keer in een uitverkocht Sydney Opera House in Australië.

Bij aanvang van de voorstelling introduceren de heren zichzelf, in stilte, door middel van speelkaarten. De kaarten worden geschud en weer gelegd, uit hetzelfde stapeltje speelkaarten verschijnen vele tientallen woorden en zinnen op tafel. Vrijwel direct wordt het publiek betrokken en zonder maar één woord uit te spreken brengen de heren een ingenieuze interactie met het publiek tot stand. De interactie met het publiek houdt de gehele avond aan, het publiek vormt een wezenlijk deel van de voorstelling. Bij vele acts worden er bezoekers uit hun stoel gelicht om plaats te nemen op het podium of te dienen als verificatie. Dat laatstgenoemde vooral omdat de ‘wow, dat kan niet’-factor erg hoog is.

Rob en Emiel gooien met ‘Da’s Sterk’ opnieuw hoge ogen. Een voorbeeld hiervan is de act waarbij het publiek voorwerpen op hun uitgestrekte hand mag leggen. Rob Mollien wist, geblinddoekt, de voorwerpen te raden tot en met het biljetnummer van een briefje van 20 toe. Vergeleken met voorgaande voorstellingen kent de voorstelling ook beduidend meer diepgang. De losstaande acts vormen door middel van verhaallijnen een samenhangend geheel. Zo neemt Rob ons mee naar China waar hij ‘Chong’ ontmoette die hem een bizarre rekentruc leerde. En worden we tegen het einde van de voorstelling meegenomen naar de slaapkamer van Rob waar hij door zijn vader als kind voorgelezen werd.

Met de voorstelling ‘Da’s Sterk’ brengen Rob en Emiel hun vijfde langlopende theatervoorstelling naar de theaters. Mollien en Lenssen blijven trouw aan hun publiek door vast te houden aan hun authenticiteit, dit maakt een avondje Rob en Emiel laagdrempelig en behapbaar. Mentalisme, cabaret en goochelarij vallen samen tot één geheel. Verwonderd en voldaan mag je als bezoeker de zaal verlaten, op naar de ‘derde helft’ die de heren na afloop van de voorstelling in de foyer van het theater opvoeren.

,

Geef een reactie