Cabarettalent gezocht voor 10e editie Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival

Cabaret ZuidpleinVoor de tiende keer wordt het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival georganiseerd door de Griffioen, het cultuurcentrum van de VU te Amstelveen en Theater Zuidplein in Rotterdam. Talenten kunnen zich vanaf heden aanmelden voor de auditie op zaterdag 16 januari 2016. Het festival richt zich op het scouten van (onbekend) cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals.

De auditie vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Griffioen te Amstelveen. Een deskundige jury selecteert uit alle deelnemers acht halve finalisten, die op vrijdag 5 en zaterdag 6 februari 2016 in Theater Zuidplein te Rotterdam strijden om een finaleplaats. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 10 januari 2016 via www.griffioenzuidpleincabaretfestival.nl.

Eerdere finalisten/winnaars van het festival stroomden door en wonnen prijzen op prestigieuze landelijke cabaretfestival waaronder René van Meurs (jury- en publieksprijs Cameretten 2012), Dara Faizi (jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Kirsten van Teijn (jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Wouter Monden (finalist Cameretten 2015, winnaar Culture Comedy Award 2010) en onlangs won Martijn Kardol de Grandslam (jury, publieks- én persoonlijkheidsprijs) bij het Groninger Studenten Cabaret Festival 2015!

,

Geef een reactie