Postuum acteerdebuut Martijn Teerlinck in toneelversie Ventoux

Foto (c) Bas Losekoot

Foto (c) Bas Losekoot

In de toneelvoorstelling Ventoux is postuum een belangrijke rol weggelegd voor de getalenteerde dichter, muzikant en artiest Martijn Teerlinck. De voorstelling, naar de gelijknamige bestseller van Bert Wagendorp, gaat over de (on)mogelijkheid van vriendschap, de dood van een jonge dichter en schuldgevoelens. Ventoux, in regie van George van Houts (o.a. DE VERLEIDERS) is vanaf 25 september te zien in de Nederlandse theaters en gaat op 7 oktober in première in Stadsschouwburg Haarlem.

George van Houts: “Martijn Teerlinck is voor mij de vleesgeworden ‘Peter’: een unieke persoonlijkheid, een gedreven jonge kunstenaar. Zeer intens in zijn poëzie en zijn muziek”.

The Child of Lov
Martijn Teerlinck, a.k.a. The Child of Lov, a.k.a. Cole Williams, was een Nederlandse dichter, zanger, song writer, schilder, producer en designer. Als dichter won hij in 2010 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Ook als muzikant was hij erg succesvol. Op 26 november 2012 werd zijn debuutsingle Heal uitgebracht door Domino Records’ zusterlabel Double Six. Zijn tweede single Give Me kwam uit in januari 2013 en in mei van dat jaar volgde zijn debuutalbum The Child of Lov, waarop o.a. Blur-frontman Damon Albarn te horen is. Hij won hiermee de prestigieuze Britse NME Radar Award. Door zijn broze gezondheid moest Teerlinck eind 2013 geopereerd worden aan zijn aorta. Hij overleed na complicaties op 26-jarige leeftijd. Teerlinck werd postuum genomineerd voor een Edison Award 2014 en in mei 2014 verscheen bij Lebowski Publishers zijn poëziedebuut, de bundel Ademgebed, bezorgd door Erik Jan Harmens.

Ventoux
De toneelversie Ventoux wordt door Van Houts in een vertelvorm gegoten. Waar de film vooral het accent legt op de adolescentie en ontluikende seksualiteit, gaat de theaterversie meer over vergankelijkheid, verraad, schuld, gefalsificeerde herinneringen en de dood. Over vier vijftigers die wanhopig proberen de tijd terug te fietsen… Met: Cees Geel, Chris Tates, René van Zinnicq Bergmann en Dennis Rudge.

Foto (c) Bas Losekoot

,

Geef een reactie