Job Bovelander en Tim Teunissen in theatervoorstelling ANNE

Met de start van het nieuwe theaterseizoen komt Job Bovelander terug bij ANNE, deze keer in de rol Peter van Pels. Tim Teunissen zal de rol van uitgever Peter Schiff gaan vertolken. Verder zijn er een vijftal castwissels in andere rollen.

Job Bovelander (1990) Peter van Pels
In 2008 maakte Job zijn professionele debuut in de toneelversie van Zeg ‘ns AAA, gevolgd door rollen in oa. Op Hoop van Zegen, De Jantjes en Sonneveld. Job speelde onder meer in de televisieseries Onderweg naar Morgen, Zeg ‘ns AAA, Moeder ik wil bij de Revue, Familie (VTM) en de film Penny’s Shadow. Sinds 2012 is Job ‘zeer goed bevriend’ met Coole Piet van De Club van Sinterklaas. Afgelopen jaar was Job solist in de theaterconcertreeks Vive La France, en won hij tevens de Prix Liesbeth List Jeunes artistes op het Concours de la Chanson. Vanaf september 2016 is Job wekelijks te zien als Gijs de Groot in de SBS6-serie Dokter Tinus en staan de opnames voor de film Sneekweek op de planning. Tot afgelopen januari speelde Job in ANNE de rol van Hello, maar hij keert nu terug als Peter van Pels – de 15e jarige zoon van mede onderduikers familie van Pels – en volgt daarmee acteur Jason de Ridder op.

Fotocredits : Laila Schoots en Theater Amsterdam

Fotocredits : Laila Schoots en Theater Amsterdam

Tim Teunissen (1992), Peter Schiff
Tim Teunissen studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij De Utrechtse Spelen in de jeugdvoorstelling ‘Scars’ en bij HummelinckStuurman in ‘Afterparty’. Na zijn studie schreef hij zijn solovoorstelling ‘Vluchten Kan Altijd’. Ook is hij mede-oprichter van het nieuwe jonge theatergezelschap Het Imperium dat dit najaar haar eerste project ‘Radio Nimmerdal’ ten tonele zal brengen. Op het witte doek zal hij volgend jaar te zien zijn in de boekverfilming van ‘De Helleveeg’. Tim neemt de rol van de uitgever Peter Schiff – aan wie Anne in de voorstelling haar verhaal vertelt – over van Wouter Zweers.

Meer nieuwe castleden in ANNE
Het nieuwe theaterseizoen wordt gestart met meer nieuwe castleden. Zo vervangt Vastert van Aardenne Xander Straat in de rol van Silberbauer. Hij wordt ook 1e understudy Jan Gies en 2e understudy van de rol van Hermann van Pels. Thirsa van Til vervangt Denise Rebergen in de rol van Jacqueline, 1e understudy Margot Frank en 2e understudy Anne Frank. Eva Heijnen werd al eerder aan de cast toegevoegd. Zij speelt de rol van Hanneli en is 1e understudy Anne. Lisa van Schagen neemt de rol van Piene over van Diede Blok. Zij is tevens 1e understudy Hanneli en Jacqueline en 2e understudy Margot Frank. Brian Verhagen is swing voor alle mannelijke ensemblerollen en zal vanaf 26 oktober de rol van ober, 1e understudy Hello, 2e understudy Peter van Pels en de Peter Schiff overnemen van Rick Sessink.

De eerste voorstelling met de voltallige nieuwe cast is op 22 augustus aanstaande. Al eerder werd de komst van Genio de Groot als de nieuwe Otto Frank aangekondigd.

Theatervoorstelling ANNE
ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie.
ANNE is geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. ANNE ging op 8 mei 2014 in première en ontving tot nu toe ruim 235.000 bezoekers.

,

Geef een reactie