Hartsvrienden ( Theater aan het Schie – Schiedam, 09-01-2015)

hartsvrienden14In het Theater aan de Schie presenteert producent Erwin van Lambaart aan de pers zijn musical ‘Hartsvrienden’. Deze musical is een nieuwe bewerking van de internationale musical hit  ‘Blood Brothers’, welke in Engeland en Amerika enorm populair zijn. Met meer dan 15 miljoen bezoekers  en vele prijzen die binnen zijn gehaald, zijn een aantal succesfactoren bij voorbaat al aanwezig. Deze musical zal voor de derde keer in Nederland te zien zijn. In 1998 was de productie in handen van John de Mol onder de naam ‘Geboren Vrienden’. Negen jaar later bracht Joop van den Ende ‘Blood Brothers’ opnieuw naar het theater.

Het verhaal ‘Hartsvrienden’ gaat over de tweelingbroers Mickey (Guido Spek) en Edward (Jim Bakkum), die bij hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in verschillende milieus. Het lot brengt ze in hun volwassen leven weer bij elkaar, met als gevolg dat er een hechte vriendschap ontstaat. Echter dan worden de broers verliefd op Linda (Bente van de Brand) met als gevolg dat de spanningen hoog oplopen. Het einde is dramatisch.

De keuze die gemaakt is voor de cast is verrassend. Ervaren musicalsterren zoals Vera Mann en Jim Bakkum tegenover Guido Spek en rapper Yes-R.  Met name Yes-R geeft een moderne draai aan deze productie. Als verteller is hij een verbindingsstuk tussen de verschillende scenes en dat doet hij op zijn eigen interessante wijze.

hartsvrienden03

De pers kreeg vandaag een aantal korte scenes te zien, waaronder de slotscene. In een eenvoudig decor gaat alle aandacht uit naar het acteren van de cast. Wat vooral opviel tijdens deze generale repetitie waren de emoties die naar voren werden gebracht. Overtuigend, voelbaar maar ook vooral herkenbaar naar deze tijd. De verschillende karakters binnen de cast maken het geheel verrassend en daarmee heeft Erwin van Lambaart een interessante musical onder zijn hoede.

 

‘Hartsvrienden’ gaat op 26 januari in Gouda in première.

 

 

,
Een reactie op “Hartsvrienden ( Theater aan het Schie – Schiedam, 09-01-2015)”

Geef een reactie