Winnaar SYTYCD 2013 weer in ziekenhuis

Het zit de jonge Rotterdamse danser Danny Boom niet mee. Nadat hij er in het populaire televisieprogramma So You Think You Can Dance 2013 met de winst vandoor ging, werd hij overvallen door gezondheidsproblemen. De première van de SYTYCD Theatertour moest zelfs uitgesteld worden door een geperforeerde blindedarm. De afgelopen maanden lag Danny maar liefst drie keer in het ziekenhuis met hetzelfde euvel en nu kan hij eindelijk worden geopereerd. ‘Het weefsel rondom mijn blindedarm was dusdanig ontstoken dat een operatie niet mogelijk was. Ik heb heel veel antibiotica geslikt en volgens de artsen kan ik er nu eindelijk van verlost worden.” In december schittert Danny in de internationale tapshow Tap Factory.

Tap Factory beleeft, na uitverkochte tournees door Europa en Zuid-Amerika, op 17 december zijn Nederlandse première in het World Forum Theater in Den Haag. Internationale producenten volgden Danny sinds zijn winst bij SYTYCD en vroegen hem onlangs de cast van de tapsensatie Tap Factory in Nederland te versterken. Hij voegt zich in december bij de cast van deze virtuoze show, bestaande uit performers die heer en meester zijn in zowel urban-, break- en tapdance, hiphop en (lucht)acrobatiek. Danny wordt op 23 oktober geopereerd en zijn ziekenhuisopname kon gelukkig op het nippertje voor zijn repetities in Parijs gepland worden. “Even spande het er om, maar de operatie komt precies op tijd. Dat is een hele opluchting, want ik wil deze kans niet aan me voorbij laten gaan! Ik ben hopelijk genoeg hersteld als ik naar Frankrijk afreis.” aldus het veelzijdige talent.

Tap Factory
Razendsnel voetenwerk, spectaculaire choreografieën, stoere mannen en een enorme dosis heerlijke humor. Dat zijn de ingrediënten van Tap Factory. Voeg het beste van topshows als Stomp, Tap Dogs en The Blue Man Group samen en je hebt een dansspektakel van wereldklasse! De internationale cast verenigt zich in een energieke mix van dans, live percussie en komedie. De welgevormde, stoere dansers vertonen, in een visueel overdonderend decor, hun dynamische kunsten. Hun voeten leiden in de choreografie van de Franse Vincent Pausanias een eigen leven, terwijl de slagwerkers voor stampende begeleiding zorgen. Tap Factory wordt in Nederland geproduceerd door TEC Entertainment.

Danny Boom
Danny Boom werd op 25 april 1992 geboren in Rotterdam. Hij studeerde in 2013 af aan de Dansacademie Lucia Marthas. In 2013 werd hij uit ruim drieduizend auditanten tot winnaar van So You Think You Can Dance verkozen. Danny danste daarnaast o.a. bij Symphonica in Rosso met Diana Ross en Nick & Simon, het Internationaal Danstheater en trad op in diverse videoclips en promo’s voor o.a. Adidas. Danny staat onder contract bij het Rotterdamse Scapino Ballet.

,

Geef een reactie