Engelse comedyster Alan Davies voor het eerst naar Nederland

Alan DaviesOp woensdag 28 januari 2015 zal de Engelse comedyster Alan Davies een exclusief optreden geven in de De Meervaart in Amsterdam. Davies is vast panellid in de bekende BBC-quiz QI, speelde de hoofdrol in de serie Jonathan Creek en zal nu voor het eerst een soloshow geven in Nederland.

Alan Davies is een van de grootste comedians van Engeland. Hij begon in 1988 in de lokale comedyclubs en werd al snel bekroond tot best Young Comic door Time Out. Net als zijn goede vriend Bill Bailey is Davies charmant, gevat en heeft hij een schat aan comedyervaring. Hij wisselt vreemde gedachtes af met ijzersterke grappen over herkenbare situaties. In 1994 won hij een Edinburgh Festival Critics Award en werd een van de bekendste comedians in de UK.

Vervolgens stortte Alan Davies zich op TV-werk. Hij speelde de hoofdrol in de razendpopulaire BBC-serie Jonathan Creek. De serie had gigantisch hoge kijkcijfers en werd onderscheiden met vele awards, waaronder een BAFTA en een National TV award. Ook speelde Davies rollen in Bob & Rose, The Brief en Whites.

Inmiddels is Alan Davies vooral bekend als vast panellid in de BBC-spelshow QI. Vanaf het eerste seizoen in 2003 tot op de dag van vandaag is hij de snelle, geestige comedian die samen met Stephen Fry het programma draagt.
Na een periode van 12 jaar waarin hij amper optrad, ging Alan Davies 2 jaar geleden weer de planken van de Engelse theaters op met de show Life Is Pain. De critici en het publiek waren lyrisch. De toonaangevende comedysite Chortle schreef: “A well-rounded and hilarious show… A wonderful return to stand-up.” De tour werd twee maal verlengd en hij verkocht ook zalen in Australië en Nieuw Zeeland uit.

Inmiddels tourt Davies met de splinternieuwe voorstelling Little Victories, en komt die show ook in Amsterdam spelen. Kaarten voor de show in Amsterdam zijn vanaf dinsdag 21 oktober te koop.

,

Geef een reactie