Vis a Vis – Picnic (Muiderstrand Almere, 29-05-2014)

“Het theatergezelschap Vis à Vis is gehuisvest op een mooi terrein met een industriële uitstraling bij het Muiderstrand in Almere. In de periode tussen 1999 en 2003 had het gezelschap zowel nationaal als internationaal veel succes met de voorstelling Picnic. Op verzoek van trouwe bezoekers besloot Vis à Vis het stuk dit jaar weer opnieuw uit te voeren.

Picnic gaat in hoofdlijnen over de hebzucht van mensen en waartoe deze hebzucht kan leiden. Het bijzondere aan het schouwspel is dat het zowel front- als backstage bekeken kan worden en dat ook nog eens in een willekeurige volgorde. Aan het begin van de voorstelling wordt het publiek verdeeld over de twee aanwezige tribunes. Tijdens een korte pauze wisselt het publiek van tribune om zo de voorstelling vanuit een ander perspectief te kunnen zien.

Een ontspannen picnic van een stel van middelbare leeftijd wordt wreed verstoord op het moment dat een zwaar gewonde motorrijder met een goed gevulde geldkoffer de picknickplaats binnen komt strompelen. Hij overlijdt ter plekke. Tel hierbij een hitsig Frans stelletje, een boswachter en een motorrijder – levend in dit geval – en je hebt alle ingrediënten voor een frontstage voorstelling vol (absurde) humor, onverwachte wendingen en het nodige geweld.

De backstage zijde geeft de toeschouwer een goed beeld van alle handelingen die noodzakelijk zijn om de voorstelling tot een succes te laten worden. Zo zien we een aantal acteurs op hun werk verschijnen, omkleden, opmaken en zien we hoe bepaalde geluidseffecten tot stand komen. Maar niets is wat het lijkt. Dankzij de nodige humor, acrobatiek en de verschillende verrassingen is de backstage voorstelling er één die niet snel vergeten zal worden.

Picnic is dankzij het unieke concept, de goede acteerprestaties, de onverwachte wendingen en alle humor een absolute aanrader voor een breed publiek. Tot en met 6 juli is de voorstelling nog te bezoeken.”

Geef een reactie