Renée van Wegberg vervangt Brigitte Heitzer in chansonprogramma Vive la France

maakt theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment bekend dat Renée van Wegberg de rol van Brigitte Heitzer gaat overnemen in het chansonsprogramma Vive la France. Deze castwissel vindt plaats na het heugelijke nieuws dat Brigitte deze winter haar tweede kindje verwacht. Artistiek producent Hans Cornelissen: “In Renée hebben we een waardige vervangster gevonden. Haar schitterende zangstem kenden we natuurlijk al uit onder anderen Wicked, waar ze de vaste vervangster was van Willemijn Verkaik, en Renée viel me daarnaast op door haar geslaagde auditie voor een geheel Franstalige rol in de theaterversie van de tv-comedy Kinderen geen bezwaar. Bovendien heeft ze grote affiniteit met het Franse chanson. Het wordt nu dus een volledig Frans seizoen voor van Wegberg”. De hoofdcast van Vive la France bestaat, naast Renée van Wegberg, uit de uit Frankrijk afkomstige Philippe Elan en Job Bovelander. Daarnaast staat er een een live-combo op het toneel met aan de vleugel Nico van der Linden. De kaartverkoop van Vive la France is deze maand zeer voorspoedig van start gegaan, met nu al een extra voorstelling in Schouwburg Amstelveen!

In het theater was Renée te zien in onder anderen de musicals Annie, We Will Rock You, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (in de rol van vertelster, waarmee ze genomineerd werd voor een Johnny Kraaijkamp Musicalaward), Urinetown, Wicked, Tick Tick Boom!, 50 Tinten… de Parodie, De Vagina Monologen en De Man Die Het Wist. Daarnaast was Renée soliste bij Musicals in Ahoy’ 2006 en Musical Classics in 2012, zong ze de rol van Maria Magdalena in Jesus Christ Superstar in Concert en toerde ze door China met het orkest Symphonic Impulse. Op televisie won Renée in 2004 AVRO’s Sterrenjacht en de titel “hét multi-talent van Nederland”. Momenteel is ze tevens werkzaam als vocal coach bij Vocal Center.

Vive la France is een muzikale Franse avond vol herkenning, met repertoire uit vele decennia. Een ware ‘Tour’ door la douce France: zonnebloemen, lavendelvelden, wijn, kaas, en met name de chansons! Met drie topzangers en het live combo gaan we ‘en route’ van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud en Edith Piaf, via Jacques Brel, Adamo en Juliette Gréco naar Françoise Hardy, Julien Clerc en Patrick Bruel. En natuurlijk komen ook Michel Fugain, Charles Trenet, France Gall, Dalida, Johnny Hallyday, Frida Boccara en de nieuwste ‘sensatie’ Stromae aan bod. Oud en nieuw, vrolijk en gevoelig.

Foto (c) Roy Beusker

,

Geef een reactie