‘Heerlijk duurt het langst’ en ‘De Jantjes’ terug in de Nederlandse theaters!

Deze week maakte De Graaf & Cornelissen bekend hoe de producties voor 2014/2015 vorm krijgen. Komend seizoen komt ons cultureel erfgoed dubbel aan bod met Heerlijk duurt het langst, de legendarische musicalklassieker van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, en de oer-Hollandse en meest gespeelde origineel Nederlandse musical ooit, De Jantjes. Maar het publiek waant zich ook in Frankrijk, want met het theatrale chansonprogramma Vive la France gaat het publiek ‘en route’ door ‘la douce France’ en komen de mooiste en bekendste liedjes voorbij.

Heerlijk duurt het langst
De meest succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink is komend seizoen eindelijk weer te zien in de Nederlandse theaters! Een jubileum, want de oerversie ging 50 jaar geleden in première. Dit heerlijke muzikale verhaal, dat zich afspeelt in de roerige jaren zestig, bevat humor, nostalgie en prachtige liedjes. Heerlijk duurt het langst wordt gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder andere Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van den Heuvel en Rosalie de Jong. Evergreens als Op een mooie Pinksterdag, Kom Kees, Het is over en Zeur niet passeren de revue en in combinatie met de originele en spitse verhaallijnen is dit Annie M.G. Schmidt op haar best! Vanaf januari 2015 te zien.

Artistiek producent Hans Cornelissen over Heerlijk duurt het langst: “Een klassieker van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink stond al jaren op onze verlanglijst. Met origineel Nederlandse musicals als Op Hoop van Zegen, Wat Zien Ik?! en De Jantjes hebben we een mooi repertoire opgebouwd waarin deze opgefriste versie van Heerlijk duurt het langst perfect past. Het is een tijdloos verhaal over relatieproblemen, vreemdgaan en puberende kinderen. En dat alles gesitueerd in de zestiger jaren, een bijzonder dankbare periode om op een podium terug te halen”.

Het creatieve team bestaat verder uit Paul van Ewijk (regie), Barrie Stevens (choreografie), Eric van der Palen (decor), Arno Bremers (kostuums) en Franc Pappot (muzikale leiding).

De Jantjes
Op veler verzoek komt dé oer-Hollandse musical De Jantjes terug naar het theater! Met centraal vedette Willeke Alberti in haar legendarische vertolking van ‘Na Druppel’. Het publiek kan weer lachen om de onvervalste Amsterdamse humor, maar ook een traan wegpinken en meezingen met onweerstaanbare liedjes als In de Jordaan, Oh mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, Nou tabé dan en natuurlijk Omdat ik zoveel van je hou. Vorig seizoen regende het vijfsterren recensies voor deze fantastische, eigentijdse bewerking en De Jantjes is niet voor niets de meest gespeelde origineel Nederlandse musicalproductie ooit! In deze niet te missen voorstelling schitteren naast Willeke Alberti onder andere Winston Post, Ellen Evers, Dick Cohen, Arie Cupé, Stefan de Kogel, Nikki van Ostaijen en Rosalie de Jong. De Jantjes is te zien vanaf september 2014.

Vive la France
Prachtige chansons van fantastische artiesten als Charles Aznavour, Edith Piaf, Jacques Brel, Frida Boccara, Michel Fugain, Francoise Hardy, Stromae en Patrick Bruel… Wie kent ze niet? Bij het horen van deze mooie liedjes gaan de gedachten uit naar zowel Parijs als het Franse platteland met de zonnebloemen, lavendel, croissants en mooie wijnen. En dat is het gevoel dat De Graaf & Cornelissen het publiek gaat geven tijdens een muzikale avond vol Franse herkenning. De in Nederland gevestigde Franse top-chansonnier Philippe Elan, Brigitte Heitzer en Job Bovelander gaan samen met een live-combo de theaters in met Frans repertoire uit vele decennia. Het wordt een ware ‘Tour de France’ waarin uw lievelingschansons vast niet ontbreken! Vive la France is te zien vanaf februari 2015.

,

Geef een reactie